Je twijfelt waarschijnlijk of werken in de cloud wel iets is dat bij jouw bedrijf past. In dit artikel geven wij je 8 redenen om in de cloud te gaan werken. 

De voordelen van werken in de cloud op een rij: 

+ Veilig toegankelijk 

+ Altijd toegang tot back-up 

+ Schaalbaar (Betalen tegen hoeveelheid gebruik)

+ Altijd en overal kunnen werken 

+ Makkelijker samenwerken met collega’s

+ Geld besparen door online te werken 

+ Actuele versies van Windows voor iedereen beschikbaar

+ Eigen softwarepakketten gebruiken 

Zoals je ziet heeft het werken via de cloud veel voordelen. We gaan nu de 8 redenen om in de cloud te werken en een cloud host te hebben nog een keer bij langs. 

#1 Veilig toegankelijk 

Eén van de meest belangrijke dingen op je werk is misschien wel dat het veilig is wanneer jij op internet bezig bent. Een cloud werkt vaak met een twee factor authenticatie. Daarnaast heb jij altijd de touwtjes in handen als werkgever. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld iemand uit wil sluiten van bepaalde bestanden. 

#2 Altijd toegang tot back-up 

Maak jij standaard een back-up van jouw data? Binnen de cloud is dat extra makkelijk. Werken in de cloud betekent ook gelijk dat jij je minder zorgen hoeft te maken over je bestanden. Want er wordt namelijk altijd een dagelijkse back-up gemaakt. Dus wanneer je laptop is gestolen of hij crasht dan hoef jij je geen zorgen te maken. Je bestanden zijn niet verdwenen en staan gewoon nog op de cloud. 

#3 Schaalbaar 

Een nieuwe collega binnen het team? Of wil jij toch de breedte van je data vergroten of juist verkleinen? Dan kan je dit heel gemakkelijk aanpassen wanneer je kiest voor een on-demand cloud. Je betaalt maandelijks voor wat je gebruikt. 

#4 Altijd en overal kunnen werken 

Een groot voordeel vooral in deze tijden is dat iedereen gemakkelijk thuis kan werken. Met een cloud kan dit. Maar daarnaast kan je ook tijdens business trips of een vergadering elders in het land bij al je bestanden. 

#5 Makkelijker samenwerken met collega’s 

Vanaf iedere plek en overal kunnen werken. Dat is waarom miljoenen bedrijven over de wereld al zijn overgestapt naar een cloud. Binnen de cloud kan je meetings plannen of bepaalde mappen maken wanneer je samen met collega’s aan een project werkt. Deze kan je beveiligen voor alleen jullie team. Zo werkt de cloud super goed met je mee. 

#6 Geld besparen door online te werken 

Het ideale aan een cloud is dat jij niet altijd maar op één locatie hoeft te werken. Je kan ook in contracten gaan verwerken dat je collega’s minimaal 2 dagen in de week thuis werken. Dat betekent dat jij geld bespaart op stroom en warmte in jouw kantoorpand. 

#7 Actuele versies van Windows voor iedereen beschikbaar

Bij een online werkplek is het voordeel dat je altijd de actuele versie van Windows hebt. Vaak worden deze namelijk niet automatisch geüpdatet. Je hoeft nu dus niemand meer langs te laten komen. Want door de cloud wordt Windows gewoon geüpdatet.

#8 Eigen software pakketten gebruiken

Je kan nu gebruik gaan maken van je eigen softwarepakketten. Deze kan je namelijk ook in de cloud gaan gebruiken. Maak jij bijvoorbeeld gebruik van een bepaald planningssysteem of een boekhoudpakket dan hoef je deze niet bij iedereen apart te installeren.