Eindelijk vrije tijd. Het moment dat je eindelijk die ene serie kan ‘bingewatchen’. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zo ontspannen mogelijk die ene serie kan kijken. Deze blog geeft jou tips hoe jij je het beste kunt voorbereiden om optimaal te ontspannen voor jouw favoriete serie!

Zorg voor rust in het hoofd

Je wilt gaan ontspannen, maar je weet dat je eigenlijk nog van alles moet doen. Het is handig om eerst alle dingen die je kunt afronden, af te ronden. Dus als je weet dat je onder andere de bank moet schoonmaken, ga dan eerst de bank schoonmaken voordat je gaat ontspannen. Moest je nog stofzuigen? Doe ook dit dan eerst. Wanneer je de dingen gedaan hebt die je moest doen, is het hoofd leger en ben jij rustiger. Op deze manier kun je beter ontspannen tijdens het kijken van jouw serie!

Boodschappen

Wanneer je jouw favoriete serie wilt bingewatchen, heb je vaker zin in een lekkere snack. Het is handig om van te voren boodschappen te doen. Op deze manier ben je verzekerd van een lekkere snack tijdens het ontspannen!

De juiste kleding

Wanneer je gaat bingewatchen is het heerlijk om een huispakje te dragen. Bedenk voordat je gaat beginnen met het streamen van de serie, welke kleding je wilt aandoen. De voorkeur voor de meeste mensen is een trainingsbroek en een grote trui. Wanneer je kiest voor kleding met comfort, zal je merken dat je zelf nog meer ontspannen kunt kijken. Het is ook handig om te zorgen voor de juiste temperatuur. Dit kun je doen door de verwarming een graadje hoger te zetten of gebruik te maken van een dekentje.

Bepaal de benodigdheden

Je kent het wel. Heb je eindelijk de houding gevonden om optimaal te ontspannen, blijk je toch te moeten opstaan omdat je iets vergeten bent. Het is handig om vooraf het relaxen even na te gaan wat je allemaal nodig hebt. Zo kun je kiezen voor een grote fles drinken en een grote kom voor de snack. Het is ook handig om ook de afstandsbediening bij de hand te hebben. Zo kun je de serie gelijk op pauze zetten, wanneer je van de spanning even naar de wc moet.

Positie TV

Het is iedereen wel eens overkomen. Je denkt eindelijk lekker te kunnen ontspannen, blijkt de tv in een verkeerde positie te staan. Het is daarom handig om vooraf te bepalen waar je de tv precies naar toe wilt plaatsen. Dit kun je doen aan de hand van het bepalen van de houding die je zult aannemen. Ga je schuin onderuit liggen of ben je juist meer van de rechte houding? Krijg je de weerkaatsing van de zon in je gezicht, of gaat dit over 10 minuten gebeuren? Wanneer je jezelf deze vragen hebt gesteld, kan je de juiste positie van de TV bepalen.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg kennis om zo ontspannen mogelijk jouw serie te bingewatchen! Veel kijkplezier!