Als je op zoek bent naar een nieuwe TV om je favoriete series en films op te bekijken, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten als je een nieuwe televisie gaat aanschaffen en delen we onze 4 favoriete televisies met je. Ook geven we je een aantal bingewatch-waardige series mee als tip!

Schermtype
Er zijn verschillende soorten schermen waaruit je kunt kiezen, zoals LCD, OLED en QLED. Lcd-schermen gebruiken een achtergrondverlichting om het beeld weer te geven, terwijl OLED-schermen elk pixel afzonderlijk kunnen aan- en uitschakelen. QLED-schermen zijn een soort Lcd-schermen, maar gebruiken quantum dots om de kleuren nog helderder weer te geven.

Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit, is een OLED-scherm de beste keuze. Deze schermen hebben de meest natuurlijke kleuren en de diepste zwarttinten, wat een groot verschil maakt voor het kijken naar donkere scènes in series en films.

Resolutie
De resolutie van een televisie bepaalt hoe scherp het beeld is. De meeste televisies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, hebben een resolutie van 4K, wat betekent dat ze over 3840 x 2160 pixels beschikken. Dit is vier keer zoveel als een Full HD-televisie (1080p).

Als je op zoek bent naar de scherpste beeldkwaliteit, is een 4K-televisie de beste keuze. De extra pixels zorgen ervoor dat alles er nog scherper uitziet, vooral als je dichtbij de televisie zit.

Grootte
Als je op zoek bent naar een nieuwe televisie om series en films op te bekijken, is de grootte van het scherm een van de belangrijkste dingen om op te letten. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

De grootte van het scherm is afhankelijk van de afstand tussen jou en het scherm. Als je van plan bent om dicht bij de televisie te zitten, is een kleiner schermformaat geschikt. Als je echter van plan bent om verder van de televisie af te zitten, is een groter schermformaat aan te raden. Als richtlijn wordt aangegeven dat je voor een 4K-resolutie een schermdiagonaal van minimaal 40 inch nodig hebt voor een optimale beeldervaring vanaf een afstand van ongeveer 2,5 meter.

De grootte van het scherm is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin de televisie staat. Als je een kleinere kamer hebt, is het logisch om een kleiner schermformaat te kiezen. Als je echter een grotere kamer hebt, kun je kiezen voor een groter schermformaat.

Budget

Natuurlijk, is grootte ook afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt. Grotere schermen zijn vaak duurder dan kleinere schermen, dus als budget een belangrijke factor is, moet je misschien overwegen om een kleiner schermformaat te kiezen.

Smart TV-functies
De meeste nieuwe televisies zijn uitgerust met smart TV-functies, waarmee je toegang krijgt tot streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Dit is handig, omdat je niet meer hoeft te schakelen tussen verschillende apparaten om verschillende series en films te bekijken.

Als je veel gebruik wilt maken van deze functies, is het belangrijk om te controleren of de televisie compatibel is met de streamingdienst die jij gebruikt. LG OLED 77B26LA
De LG OLED 77B26LA is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een groot OLED-scherm met de beste beeldkwaliteit. Met een schermformaat van 77 inch is dit een van de grootste televisies die momenteel verkrijgbaar zijn, en het OLED-scherm zorgt voor diepe zwarttinten en natuurlijke kleuren. De resolutie is 4K, dus alles zal er scherp uitzien. De LG OLED 77B26LA is ook een smart TV, dus je kunt direct streamen vanaf populaire apps zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

SAMSUNG CRYSTAL UHD 65AU7040
De SAMSUNG CRYSTAL UHD 65AU7040 is een goede keuze als je op zoek bent naar een grote QLED-televisie met een scherp beeld. Met een schermformaat van 65 inch en een resolutie van 4K, zal alles er scherp en helder uitzien. De QLED-technologie zorgt voor een breed kleurbereik, waardoor kleuren nog helderder zijn dan bij een traditioneel LCD-scherm. De SAMSUNG CRYSTAL UHD 65AU7040 is ook een smart TV.

PHILIPS 43PUS8007/12
De PHILIPS 43PUS8007/12 is een compacte 4K-televisie met een scherp beeld. Met een schermformaat van 43 inch is dit een geschikte keuze voor kleinere ruimtes. De resolutie is 4K, dus alles zal er scherp uitzien. De PHILIPS 43PUS8007/12 is een smart TV, dus je kunt ook hier direct streamen.

TCL 32A5000
De TCL 32A5000 is een budgetvriendelijke televisie met een scherp beeld. Met een schermformaat van 32 inch is dit een compacte televisie die geschikt is voor kleinere ruimtes of als tweede televisie in huis. De resolutie is HD Ready, dus het beeld zal er scherp uitzien. De TCL 32A5000 is ook een smart TV, dus starten maar die serie of film!

Bingewatch-waardige series
Natuurlijk delen we graag een aantal van onze favoriete series met je:

The Haindmaid’s Tale
“The Handmaid’s Tale” is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopische samenleving waarin vrouwen geen rechten hebben en worden gedwongen om kinderen te baren voor de elite. De serie won verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe voor beste televisieserie – drama.

Ginny & Georgia
“Ginny & Georgia” is een Amerikaanse comedyserie die zich afspeelt in een fictief stadje in Massachusetts. De serie volgt de 15-jarige Ginny Miller en haar moeder Georgia, die net naar het stadje zijn verhuisd. De serie gaat over de relatie tussen moeder en dochter en hun strijd om zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

Emily in Paris
“Emily in Paris” is een Amerikaanse dramaserie van Darren Star, de maker van “Sex and the City”. De serie volgt een jonge Amerikaanse vrouw genaamd Emily die naar Parijs verhuist voor haar droombaan als marketingstrateeg. De serie gaat over haar avonturen in de Franse hoofdstad en de culturele verschillen tussen Amerika en Frankrijk.

Vikings Valhalla
“Vikings Valhalla” is een spin-off van de populaire historische drama-serie “Vikings”. De serie speelt zich af in het Noorwegen van de 9e eeuw en volgt een groep Vikingen die de oversteek naar Amerika maken.

Wednesday
“Wednesday” is een Amerikaanse horror televisieserie, gecreëerd door Sheldon Turner. De serie is gebaseerd op de personages uit de Addams Family en gaat over Wednesday Addams in haar opgroeiende jaren als studente op de Nevermore Academy. Hier probeert ze haar paranormale vermogens te ontwikkelen, een seriemoordenaar te stoppen die de plaatselijke stad terroriseert en een paranormaal raadsel op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden betrof.