Ook op vakantie leg je niet snel je telefoon weg, die zit nog steeds in je telefoon. Je zal ook vast af en toe nog gebruik maken van wifi-netwerken onderweg. Met een VPN-verbinding kan je veilig internetten op vakantie. 

VPN is een afkorting voor virtual private network. Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat jouw IP-adres wordt aangepast doordat je verbinding maakt met een server uit een ander land. Het lijkt dus alsof je vanuit een ander land aan het internetten bent. Zit je in Frankrijk dan kan je gebruik maken van een Nederlandse server waardoor je gewoon Nederlandse tv-programma’s zonder problemen kan blijven kijken. 

IPVanish VPN heeft een uitstekende VPN-verbinding

1.    Streamen in het buitenland 

Eén van de meest voorkomende redenen voor mensen om VPN te nemen tijdens hun vakantie is zodat ze dan Nederlandse films, series en kunnen televisieprogramma’s kunnen terugkijken. Vaak zitten er namelijk bepaalde uitzendrechten vast aan Nederlandse programma’s. Dit betekent dat je met een probleem zit zodra je vanuit het buitenland wil streamen. Maar met een goede VPN is dit dus verleden tijd. 

2.    Social media zonder censuur 

In bepaalde landen is er helaas sprake van censuur. Dit betekent dat je bepaalde social mediakanalen niet kan gebruiken. Denk aan China en Rusland, en een aantal Oosterse landen zoals Iran. Twitter, Instagram, Tiktok en Facebook kan je daar niet bekijken. Maar wil je in deze landen toch gebruik kunnen maken van jouw social mediakanalen, dan zorg je voor een goede VPN-verbinding. Ook in de meest controversiële landen maken inwoners gewoon gebruik van een VPN. 

3.    Bespaar op het boeken van vluchten en hotels 

Wist je dat de prijs van je vlucht wordt bepaald op basis van de locatie waarop jij je bevind. Zo is het voor mensen vanuit Afrika misschien wel goedkoper om een retour te boeken naar Europa dan wanneer jij vanuit een Europees land boekt richting Afrika. Jij kan ook boekingssites voor de gek houden door in te loggen met een VPN. Zodra je dit doet zal je zien dat de prijzen ineens behoorlijk verschillen. Zo kan je op een goedkopere manier boekingen doen voor je hotels en vliegtickets. De moeite waard dus om even te kijken op kaartdirect.nl of dit ook goedkoper kan.

4.    Bescherm je gegevens 

Een andere belangrijke reden om gebruik te maken van een VPN, is om je gegevens te beschermen. In het buitenland gebruik maken van jouw internetabonnement kan een stuk duurder zijn. Daarom maak je vaker gebruik van openbare wifi-netwerken. Maar doordat ze openbaar zijn kunnen ook hackers sneller op jouw device inbreken. Wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding zullen je gegevens beter beschermd worden tegen dit soort hackers. Maak dus tijdens je vakanties altijd gebruik van een goede VPN-verbinding. 

5.    Echt tot rust komen, niemand weet waar je bent 

Doordat je boekt met een VPN komt niemand erachter waar je bent. Je kan dus echt helemaal tot rust komen in plaats van dat mensen je opzoeken tijdens je vakantie. Ook kan het een voordeel zijn wanneer je niet wil dat criminelen weten dat je op vakantie bent. Wanneer jij zonder VPN boekt kan het zomaar zijn dat criminelen gegevens kunnen inzien en weten dat je op vakantie bent.