Haal jij vandaag je spiksplinternieuwe telefoon uit de verpakking? Dat moment dat je ziet dat je telefoon nog zo gaaf is. Perfect vanuit de fabriek zo bij jou in je hand. Maar hoe zorg je ervoor dat je telefoon nog langer mee gaat en dat ‘ie niet vandaag nog op de keukentegels kapotslaat? Een telefoonhoesje natuurlijk. In deze blog vertellen we jou welk telefoonhoesje bij jou past!

Allereerst is het goed om te weten dat een telefoonhoesje vandaag de dag meer is dan alleen het beschermen van je telefoon. Het is een stuk van jouw identiteit. Je kan laten zien waar je voor staat of waar je van houdt. Denk aan hoesjes van duurzaam bamboe of met het logo van jouw favoriete voetbalclub. Omdat er duizenden misschien wel miljoenen soorten telefoonhoesjes zijn focussen we ons in dit artikel alleen op de verschillende soorten hoesjes.

1. Book cases

Dit is een heel populair telefoonhoesje. Want dit hoesje beschermt jouw complete telefoon. Dat komt namelijk doordat deze book case, zoals deze Speck cases, ook de voorkant van jouw telefoon bedekt. Je opent dit hoesje alsof je een boek opent. Vandaar ook de naam uiteraard! Je bescherm de voorkant, de achterkant en minimaal één zijkant. Daarnaast is er vaak ook genoeg ruimte voor jouw belangrijkste pasjes en meestal zit er een ingebouwde standaard in waardoor je gemakkelijk filmpjes kan kijken op jouw telefoon.

2. Back cover

Dit hoesje beschermt enkel de achterkant. Vandaar dat het ook een back cover heet. Je vindt dit exemplaar ook vaak uitgevoerd met zijkanten. Waardoor ook de zijkanten van je telefoon zijn beschermd. Dit raden we je ook aan, omdat je op deze manier ook de zijkanten beschermt maar ook je scherm is beter beschermd. Doordat er een opstaande rand is valt je telefoon niet direct op het scherm wanneer je ‘m toch per ongeluk laat vallen.

3. Hoesjes met valbescherming

Wil je echt jouw nieuwe telefoon goed beschermen? Dan kies je voor een hoesje met valbescherming. Deze Fort Knox onder de telefoonhoesjes zorgt ervoor dat je telefoon extra goed is beschermd. Deze full body covers beschermen alle kanten van je mobiel voor de beste bescherming. Daarnaast is het materiaal ook extra sterk waardoor ook het hoesje tegen een flinke klap kan. Dit hoesje is vooral ideaal voor mensen die bijvoorbeeld in de bouw werken.

Welk hoesje er bij jou past is afhankelijk van jouw situatie. Draag jij je telefoon vaak met je mee in je broekzak bijvoorbeeld dan wil je liever niet een hoesje dat te groot is. Zoals de hoesjes met extra valbescherming. Maar ook de book case kan flink groot uitvallen door alle pasjes. Laat jij snel je telefoon vallen? Dan raden wij je wel aan om je telefoon goed te schermen. Op deze manier heb je langer plezier van jouw nieuwe telefoon! En dat is niet alleen leuk voor je portemonnee maar is ook nog eens duurzamer.  Wist je trouwens dat het slim is om jouw telefoonhoedje regelmatig schoon te maken, te wassen of te vervangen? Zo vies is namelijk jouw telefoon. 

Wij zijn benieuwd: met welk hoesje ga jij voortaan jouw geliefde telefoon beschermen?