Je hoort genoeg over Bitcoin de laatste jaren en misschien is het nu tijd om je erin te gaan verdiepen. Want investeren kan goed uitpakken en zo houd je meer tijd over voor andere hobby’s. Zoals het kijken van films en series.

Wat moet je weten over Bitcoin?

Wie denkt dat Bitcoin een ver-van-mijn-bed-show is, heeft het helemaal mis. Het is niet alleen meer Amerika dat bezig is met Bitcoin. Over de hele wereld zijn grote en kleine investeerders bezig om de koersen in de gaten te houden. Wanneer is de beste tijd om in te stappen? Helaas zullen we nooit precies weten hoe de koers loopt en achteraf kan je pas zeggen wat een goed moment was. Het enige dat zeker is, is dat Bitcoin over de afgelopen jaren erg is gegroeid. Wie in 2017 investeerde in Bitcoin, is nu rijk of baalt enorm dat ze hun geld eraf gehaald hebben. De dagen van onzekerheid zijn over en de cryptomunt is ‘steady’. Toch blijft het een markt net zoals die van de aandelen. Het is en blijft een investering waar risico’s aan verbonden zijn. Het is aan jou om de risico’s te beperken.

Het makkelijke van Bitcoin

Een heel technisch verhaal is het niet per se. Je kan cryptocurrency gewoon kopen met je eigen euro’s van je bankrekening. Download een van de apps waarmee je kan handelen (of doe mee via een website op een ander device) en creëer een account. Bijna alle apps vragen om identificatie. Je kan je ID-kaart, paspoort of rijbewijs scannen in de app. Vervolgens vraagt de app of je foto’s en een filmpje van je gezicht kan maken voor herkenning. Als alles geregeld is, zit je in de app en kan je beginnen met wat kopen. Klik op Bitcoin kopen iDeal als je gemakkelijk met iDeal wil betalen. Je kan ook kiezen voor een creditcard, maar iDeal werkt snel en gemakkelijk. Kies het bedrag dat je wil inleggen en maak de transactie.

Verschillende aanbieders van cryptocurrency

Je zal merken dat je niet de enige bent die in Bitcoin investeert. Er zijn aardig wat mensen die zich bezighouden met de cryptomunten. Daarom zijn er ook verschillende aanbieders waarbij je je kan aanmelden. Het verschil tussen deze aanbieders is vaak niet heel groot. Meestal gaat het om het gebruiksgemak en verschillende features van de app. Je kan bijvoorbeeld klikken op creëer account hier en je wordt direct door het aanmeldingsproces heen geleid. Je bent dan nog maar een paar clicks van investeren verwijderd. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor Bitcoin, maar ook de andere munten zoals Ripple, Ethereum en Cardano zijn makkelijk te verhandelen met de direct trade functie die sommigen aanbieden.

Tijd overhouden voor de beste series

Een investering kan een heleboel tijd opeisen, maar bij Bitcoin hoeft dat niet het geval te zijn. Investeren is iets voor de lange adem en ondanks dat dagelijks of wekelijks kijken hoe het met jouw coin gaat leuk is, is afwachten vaak de beste positie. Met een paar clicks heb je dus snel geïnvesteerd. Daarna is het wachten en kan je dus met een gerust hart lekker jouw favoriete series kijken.