Vroeger kroop je bij je ouders op de bank om de televisie aan te zetten en eindelijk dat ene programma te kunnen zien wat maar een keer per week uitgezonden werd. Tegenwoordig kan je als je wil een heel seizoen van een serie in een dag volledig gekeken hebben. Streaming platformen zoals Netflix en Videoland zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit en inmiddels is er bijna geen wereld meer voor te stellen zonder ze. Inmiddels is ‘Netflix & Chill’ ook opgenomen in de Urban Dictionary, dus er valt te stellen dat internet en tv, en het kijken van films en series via on demand streamingsdiensten geïntrigeerd is in onze cultuur.

Instellingen van de video

Bij Youtube en Netflix kun vaak zelf de kwaliteit aanpassen. Op Netflix staan soms hele oude series, zoals Baantjes (hello nostalgia!), die niet in een betere kwaliteit kunnen worden uitgezonden dan hoe hij ooit is geproduceerd. Bij de meeste nieuwere series kun je echter wel zelf kiezen of je een video in HD wil afspelen of in een lagere kwaliteit. Waarschijnlijk denk je: waarom zou je op een lagere kwaliteit wilde kijken? Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat het minder data verbruikt, erg handig wanneer er geen wifi in de buurt is.

Check de snelheid van je internet

Om de series ook in de beste kwaliteit te kunnen streamen, is het belangrijk da je zelf wel snel genoeg internet hebt van hoge kwaliteit. Tegenwoordig is er glasvezel internet, wat de snelste vorm van internet op de gehele markt is. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar, maar de meeste gemeenten zien de voordelen van glasvezel en leggen glasvezel ook in hun wijken aan. Hopelijk is glasvezel over een tijdje beschikbaar voor elke Nederlander.

person using silver and black laptop computer

Een goede televisie

Ook al zit het nog zo goed met de kwaliteit van de serie en de kwaliteit van jouw internet, dan scheelt het wel een hoop als je ook een televisie hebt met een scherm van goede kwaliteit. Kenners zullen weten dat tegenwoordig schermen van Qled een intens hoge kwaliteit hebben. De meeste televisies hebben een HD (1280×720), Full HD (1920×1080) of 8K-resolutie (7680×4320). Ook is QLED televisie een echte trend de laatste jaren, omdat schermen met QLED extra mooi licht hebben door de quantum dots.

Series tips

Ben je nog op zoek naar wat inspiratie? Helaas met Netflix geen overzicht uit van de meest gestreamde series wereldwijd, maar je kunt wel inspiratie opdoen op basis van het feit wat andere Nederlanders kijken. Op Netflix is er namelijk wel een categorie van meest gestreamde films of series in jouw land. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen door de lijst van twintig beste series op Netflix in november 2021 te checken op Veronica’s Superguide.