Een vriendenweekend organiseren in een bungalow is natuurlijk een geweldige manier om tijd door te brengen met elkaar en te kunnen ontspannen in de natuur. Wij vertellen je in dit artikel hoe je het allemaal kunt organiseren.

Prik een weekend
Waar het vroeger vaak een stuk gemakkelijker was om eventjes snel te vertrekken van huis voor een weekendje weg met vrienden, is dat nu vaak niet meer mogelijk. De meeste mensen hebben namelijk te maken met een gezin en een baan. Hierom is het belangrijk om een weekend te prikken dat iedereen mee kan. Je kunt dit in een appgroep bespreken of via internet een datumprikker eruit doen waar iedereen op kan reageren. Uiteindelijk blijft er dan een geschikt weekend over dat iedereen aanwezig kan zijn. 

Overigens is het weten van de datum ook handig voor mensen die een deelauto Rotterdam moeten reserveren omdat ze niet over eigen vervoer beschikken. Als je van tevoren alles goed regelt, dan heb je er daarna helemaal geen stress van. Wel zo fijn als je een leuk weekend tegemoet gaat. 

Zorg er overigens wel voor dat je altijd bereikbaar bent voor het thuisfront. Mocht er iets aan de hand zijn dan is het voor iedereen prettig als er direct contact gelegd kan worden.

Het vinden van de juiste bungalow
Het vinden van de juiste bungalow is de volgende stap in het organiseren van een geweldig vriendenweekend. Er zijn veel verschillende soorten bungalows beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten hoeveel mensen er zullen zijn en wat voor wensen je verder hebt. Sommige bungalows zijn geschikt voor grotere groepen, terwijl andere alleen kleinere groepen kunnen huisvesten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat voor faciliteiten de bungalow verder heeft, zoals meerdere badkamers met een bad, het aantal slaapkamers en eventueel een hottub. Ook de faciliteiten op het park kunnen een grote rol spelen. Gaan jullie in de avond koken of wil je liever uit eten? Dit laatste is handig als het op het park zelf kan natuurlijk. Ook een dagje vertoeven is een zwembad is erg fijn, maar dan dient dit natuurlijk wel aanwezig te zijn. Kijk dus goed naar wat er allemaal is en of er anders mogelijkheden in de buurt van het park zijn. Als je het juiste plekje gevonden hebt dan kun je boeken en het Tikkie rondsturen!

Activiteiten plannen
Er zijn veel verschillende activiteiten die je kunt doen, afhankelijk van waar je bungalow zich bevindt. Als je bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving bent, kun je wandelen of mountainbiken. Als je aan zee bent, kun je zwemmen of surfen. Willen jullie in de omgeving gaan rondrijden en zijn er niet voldoende auto’s? Je kunt tegenwoordig gemakkelijk een auto huren met app. Op deze manier kun je gaan en staan waar je wilt en dus zelfs een soort van tour doen door de omgeving. Aan het einde van deze tour ploffen jullie gewoon neer in een gezellig restaurant om na te praten en lekker te kunnen eten. Houd wel altijd rekening met dat er mensen de BOB zijn! 

Natuurlijk is een avondje films en series streamen op de bank ook altijd een goed idee! Probeer wel iets te vinden dat voor iedereen interessant is. En mocht streamen geen optie zijn, dan is er misschien wel een leuke voetbalwedstrijd op televisie. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een gameconsole mee te nemen zoals bijvoorbeeld een Xbox of een Playstation. Ook een JBL box voor het afspelen van muziek is natuurlijk erg gezellig. Houd wel rekening met de andere mensen op het vakantiepark! 

Eten en drinken regelen
Heel erg belangrijk is natuurlijk het regelen van eten en drinken. Als je in een bungalow verblijft, heb je vaak de mogelijkheid om zelf te koken. Het is een leuke manier om samen tijd door te brengen en te genieten van een maaltijd samen. Je kunt ook besluiten om een BBQ te houden, mits dit aanwezig is en het ook mag. Het is belangrijk om rekening te houden met de wensen van iedereen, dus overleg met je vrienden over wat voor eten en drinken ze lekker vinden. Houd ook rekening met eventuele allergieën. Het zou zonde zijn als mensen ziek op bed komen te liggen.

Een gezellige sfeer creëren
Een van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een vriendenweekend in een bungalow is het creëren van een gezellige sfeer. Dit kan worden gedaan door muziek te luisteren, kaarsen aan te steken en spelletjes te spelen. Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ook kunnen er serieuze gesprekken worden gevoerd, juist omdat eventuele partner er dus nu niet bij zijn. Soms moet je eventjes je hart luchten naar elkaar en daarvoor is een weekend als dit natuurlijk uitermate geschikt.

Voorbereiden voor onverwachte situaties
Het is ook belangrijk om voorbereid te zijn voor onverwachte situaties tijdens een vriendenweekend in een bungalow. Denk ook altijd aan een eerstehulpkistje (of tasje) met medicijnen, pleisters e.d. Natuurlijk is er ook op een vakantiepark altijd wel een EHBO aanwezig, maar kleine dingetjes die je zelf kunt oplossen houd je natuurlijk het liefste binnen de bungalow. Het is ook verstandig om te weten waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of apotheek is. Mocht het toch voorkomen dat je er heen moet, dan is het wel fijn als je niet eerst tien minuten moet zoeken naar een adres of telefoonnummer, maar dat je gewoon meteen de deur uit kunt gaan.