Zijn de muren geverfd, de verhuisdozen ingepakt en ben je klaar om te verhuizen? Voordat je in je nieuwe huis trekt, zijn er nog veel praktische dingen die gedaan moeten worden, zoals het regelen van tv en internet op je nieuwe adres. Na alle drukte van het verhuizen ben je waarschijnlijk toe aan een ontspannen avondje Netflix op de bank, zonder dat je tot de ontdekking komt dat er geen internetverbinding is.

Check de beschikbaarheid op je nieuwe adres

Niet iedere provider biedt op elk adres alle soorten internetverbindingen aan. Met de postcodecheck weet je binnen een minuut of je huidige internetprovider ook beschikbaar is op je nieuwe adres. Maar dat is niet alles: je kunt ook zien welke internetsnelheid realiseerbaar is in je nieuwe woning en wat andere internetproviders aanbieden.

Opzeggen of meeverhuizen?

Levert jouw provider ook internet op je nieuwe adres? Dan kun je het huidige internetpakket meenemen. Neem contact op met de klantenservice of regel dit online. Kies ervoor om je abonnement op te zeggen en een nieuw abonnement aan te vragen op je nieuwe adres. De kans is groot dat je een welkomstaanbod krijgt. Ben je nog gebonden aan het contract, maar levert je huidige provider op je nieuwe adres, dan kun je jouw pakket gewoon meeverhuizen.

Vergelijken van providers

Verhuizen is een goed moment om internet en tv te vergelijken. Als je kiest voor een andere provider, kun je mogelijk veel besparen op tv en internet. Het is daarom verstandig om providers te vergelijken voordat je verhuist. Wellicht is je gezinssituatie veranderd en heb je een snellere internetverbinding nodig. Er zijn veel opties, dus kijk welke snelheid bij jouw internetgebruik past.

Overstappen

Als je overstapt naar een andere provider, zorgen zij meestal voor de overstap. Dit betekent dat je zowel op je oude als op je nieuwe adres geen dag zonder internet komt te zitten.

Wil je op je nieuwe adres gebruikmaken van een ander soort internetaansluiting, bijvoorbeeld glasvezel? Kijk dan of je huidige provider dit aanbiedt. Is dit niet het geval, dan zul je moeten overstappen naar een andere provider.

Tips voor een soepele verhuizing

Wil je na de verhuisdag gelijk gebruik maken van internet en tv? Regel dan op tijd je internet- en tv-abonnement op je nieuwe adres. Het is aan te raden om dit minimaal vier weken voordat je gaat verhuizen te regelen.

Ben je contractloos en kies je een nieuwe provider? In dat geval hoef je niet alles zelf te regelen. Zo kun je voor bij verschillende aanbieders gebruikmaken van een overstapservice voor tv en internet. Deze service neemt veel regelwerk uit handen, zodat jij geen kopzorgen hebt over de overstap.

Misschien dat je in een situatie zit die tussen wal en schip valt. Gelukkig zijn er, als je nieuwe abonnement nog niet actief is, oplossingen voor tijdelijk internet.

Tot slot

Als je jouw internet en/of tv-abonnement meeneemt naar je nieuwe adres, doe je er verstandig aan om dit op tijd te regelen. Vraag de overstap minstens vier weken van tevoren aan. Zo heb je genoeg speelruimte voor het geval het tegenzit.

Zo zorg je ervoor dat het overzetten van je pakket op je nieuwe adres zonder stress verloopt en geniet je vanaf de eerste dag van internet en tv in je nieuwe woning!