2024 wordt een geweldig jaar voor komische films, met al een hele reeks films op de planning. Komedie wordt vaak gebruikt als subgenre voor films om de toon lichter te maken, het publiek te boeien en te profiteren van escapisme door iets te bieden om mee te lachen en van te genieten. 2023 was een solide jaar voor komediefilms en ook van 2024 verwachten we veel, onder meer vanwege de onderstaande films: 

The Fall Guy 

Ryan Gosling speelt stuntman Colt Seavers, die met pensioen gaat om zijn ex-vriendin, regisseur Jody Moreno (Emily Blunt) te helpen in The Fall Guy. Wanneer de ster van de film waar Jody aan werkt, Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson), vermist wordt, wordt Colt gerekruteerd om hem te helpen vinden en terugbrengen. De zaken worden echter een stuk ingewikkelder wanneer Colt Tom dood aantreft in een hotelbadkamer bedekt met ijs. De film belooft boordevol actie te zijn, vertelt een episch liefdesverhaal en er wordt overal gelachen. The Fall Guy is vanaf 1 maart 2024 in de bioscoop te zien.

The Garfield Movie

The Garfield Movie met Chris Pratt in de hoofdrol als de lasagna-liefhebbende kat is op 24 mei 2024 in de bioscopen te zien. Het verhaal volgt Garfield terwijl hij zijn lang verloren gewaande vader Vic ontmoet en ze samen op een wild avontuur gaan. Mogelijk bezoeken ze zelfs het beste casino… Vic wordt ingesproken door Samuel L. Jackson en de film belooft leuk te worden voor alle leeftijden. Nu Pratt een populair hoofdbestanddeel wordt in geanimeerde komediefilms, ziet The Garfield Movie er veelbelovend uit, vooral voor ouders met jonge kinderen die van katten houden. 

My Ex-Friend’s Wedding

My Ex-Friend's Wedding volgt vier vrouwen die een dronken voicemail ontvangen van een voormalige jeugdvriendin. Ze komen vervolgens weer bij elkaar met als doel om hun vriendschap nieuw leven in te blazen, wat natuurlijk veel drama belooft. Tot nu toe zijn Amanda Seyfried, Ariana DeBose, Megan Stalter, Chloe Fineman en Liza Koshy bevestigd in de cast. Voor de rest kennen we nog maar weinig details. Toch verwachten we dat deze film zeker een must-watch is, puur en alleen al door de getalenteerde cast en crew. 

Beetlejuice 2

Michael Keaton keert terug als de titulaire griezel die degenen in de wereld van de levenden achtervolgt en bezit voor Beetlejuice 2. Geregisseerd door Tim Burton en waarin ook Winona Ryder terugkomt als Lydia Deetz, helemaal volwassen. In de film speelt ook Jenna Ortega de rol van Astrid Deetz, de dochter van Lydia. Er is verder nog heel weinig over de film aangekondigd, maar de film zal zeker nieuwe en oude fans bekoren als vervolg op de film uit 1998.

Ghostbusters: Frozen Empire 

In Ghostbusters: Frozen Empire bundelt de jongere cast van de meest recente inzendingen hun krachten met de originele Ghostbusters-crew om hun grootste dreiging tot nu toe het hoofd te bieden. Wanneer de familie Spengler naar New York City reist om de oude brandweerkazerne te zien waar het allemaal begon, ontdekken ze dat het oude team in een geheim laboratorium aan het werk is en hun spookaanvallen door de jaren heen heeft verfijnd. Maar wanneer er een nieuwe kwaadaardige dreiging op de wereld wordt losgelaten, moet iedereen samenwerken om te voorkomen dat de wereld een nieuwe ijstijd ingaat waardoor het moeilijker wordt om te genieten van het spelen van favoriete spellen op goksites.