Wat is er fijner dan aan het eind van de dag voor de televisie ploffen om televisie te gaan kijken? Je favoriete serie, een spannende film of een interesse documentaire. Maar dat wil je natuurlijk wel liever op een grote televisie doen. Reden genoeg om eens te kijken naar een refurbished TV. Voor jou een nieuwe televisie, maar zonder de hoofdprijs ervoor te betalen. Wij vertellen je er meer over in deze blog! 

Een refurbished TV houdt eigenlijk in dat het model gereviseerd is. Dit houdt in dat de televisie niet compleet nieuw is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een model gebruikt is, maar terug is gestuurd omdat ernaar gekeken moest worden. Een fabrikant kan er dan voor kiezen een nieuw model naar de eigenaar te sturen en het huidige model te bekijken, te repareren en dan voor minder geld weer in de verkoop te doen. 

Jij kan er dan voor kiezen om dat model te kopen. Een refurbished TV zijn vaak goedkoper. En worden ook meestal met een kortere garantieperiode aangeboden. Het is tenslotte geen nieuwe televisie meer. Maar een refurbished TV moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je kunt dus met een gerust hart een refurbished TV kopen. Want hij is helemaal nagekeken en weer goedgekeurd voor de markt. 

Toch is het wel belangrijk om even op een aantal zaken te letten. Wil jij meer weten over de smart TV aanbiedingen van dit moment? Kijk dan even online!

#1 – Refurbished is niet tweedehands 

Hoewel het heel erg op elkaar lijkt, is een refurbished TV niet tweedehands. Het is namelijk zo dat tweedehands vaak gepaard gaat zonder garantie en gereviseerd zijn. Het oude model wordt direct verkocht. Let er dus goed op dat je refurbished TV wel aan de standaarden voldoet en dus is gecheckt. 

#2 – Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper

Let ook goed op waar je een refurbished TV koopt. Zo kun je altijd kijken naar de recensies van een verkoper. Juist die beoordelingen van andere klanten zorgen ervoor dat je goed kunt inschatten of een partij betrouwbaar is of niet. 

#3 – Goedkoop versus gebreken 

De prijzen zullen heel erg kunnen verschillen. Zo kan een televisie met gebruikssporen goedkoper zijn dan een item dat nog helemaal nieuw oogt. Sommige gebreken zijn alleen aan de buitenkant. Denk aan een kras of een deuk. Dan is een refurbished TV vaak wat goedkoper. Het is dan ook goed om te kijken naar wat jij belangrijk vindt. Een televisie zonder krassen maar iets duurder. Of een item dat iets goedkoper is en dan met wat krassen.

#4 – Verzending en retournering 

Let daarnaast ook goed op wat er wordt afgesproken op basis van verzending en retournering. Want wat als je het toestel toch niet mooi vindt of het is niet wat je ervan had verwacht? Kun je dan de televisie nog terugsturen? En hoe wordt het model überhaupt verzonden. Goed om dat vooraf te checken. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer het item niet helemaal naar wens is.