We kennen de verhalen inmiddels wel over mensen die miljonair zijn geworden door te investeren in cryptomunten. Steeds meer films worden er dan ook over gemaakt. Hier twee films over crypto die je moet bekijken.

Ondanks dat de crypto al langere tijd onder ons is en iedereen er al wel van heeft gehoord zijn er nog maar weinig films over. Iedereen wil graag investeren in een bepaalde munt en de broodje aap verhalen doen dagelijks de ronde. Er zijn nu dus er zijn meerdere films opgenomen over de cryptomunten. Onder andere komen in deze blog de films Crypto en Dark web aanbod, waarin het zal gaan over fraude, corruptie en criminaliteit rondom cryptocurrencies.

1. Bitcoin heist: eerste film ooit over Bitcoin

In 2016 kwam er een Vietnamese film uit over de Bitcoin koers. Deze heette de Bitcoin heist en ging over een groep hackers die Bitcoins roofden. Deze film oogt alleen niet al te geloofwaardig volgens veel kijkers. Daarnaast zit er niet genoeg actie in om je aan de buis gekluisterd te houden. Dit is misschien ook niet gek omdat de acteurs niet bekend zijn en het een film is van Vietnamese makelaardij. Hollywood dacht dus, dit kunnen wij beter.

2. De film Crypto in New York

Het verhaal van deze wordt door de makers gezien als een mix tussen: ‘’The girl with the dragon tattoo’’ en ‘’The firm’’. Vooral corruptie is de belangrijkste link. De film Crypto speelt zich af in New York en het gaat over een onderzoek naar witwassen. Waar door een kunsthandelaar wordt ingezet op de Bitcoin koers probeert een agent dieper in deze onderwereld terecht te komen. Voor de rest vertellen we je nog niet te veel natuurlijk.

3. Hollywoodfilm: Deep down the Dark Web

Deze film belicht meer dan alleen maar bijvoorbeeld de Cardano koers of de een beetje corruptie. We gaan namelijk dieper het dark web op. Voor wanneer jij het dark web niet kent. Dit is het internet waar je anoniem op kan surfen en vooral gebruikt wordt door de onderwereld en pedofiele netwerken zijn hier ook actief. In deze film en docu laten ze je zien wat er allemaal te vinden in op het dark web en komt ook crypto natuurlijk aanbod. Zeker een aanrader om te gaan kijken.

4. Documentaires over cryptomunten

In de wereld van Netflix en meerder streamingdiensten zien we ook een wildgroei aan documentaires ontstaan over cryptomunten. Zo zijn er talloze docu’s over de Bitcoin. Wanneer jij wil investeren in Bitcoin of in andere cryptomunten kan het raadzaam zijn om eens wat documentaires te bekijken voordat jij je geldt inzet. Zo krijg je een objectief beeld in plaats van alle broodjes aap verhalen. Een bekende Netflix documentaire is bijvoorbeeld de Crypto-King die gaat over Gerald Cotton. Waar er wordt getwijfeld aan zijn dood omdat zijn Bitcoins onvindbaar zijn. Leeft hij misschien toch nog en is hij er met 160 miljoen aan bitcoin vandoor? Een reuze interessante docu over de dood van een crypto koning.

Ben je benieuwd welke films er vandaag zijn verschenen op Netflix? Je bekijkt hier hier op onze website!