Wist jij dat je met de juiste zorgverzekering wordt gestimuleerd om te gaan sporten? Zo hebben we een aantal gezonde vergoedingen op een rij gezet. Ieder jaar hebben we weer goede voornemens. We hebben bijvoorbeeld de wens om wat af te vallen of om meer te gaan sporten. Al deze wensen zijn gebaseerd om dat wij ons gelukkiger willen voelen. Sporten en lekker in je vel zitten is een manier om gelukkiger te zijn. Een goede zorgverzekering 2022 wil ervoor zorgen dat jij gedurende het jaar fit blijft zodat je minder zorgkosten hoeft te betalen. Daarom zijn er vaak gratis programma’s die je kan doorlopen of punten die je kan verdienen. Kijk mee wat jij kan doen.

Verdien punten met ASR

Bij ASR kan je punten verdienen voor het aantal stappen dat jij per dag zet. Op deze manier hoef jij uiteindelijk minder vaak naar de dokter en dit betaalt zichzelf dus terug. Maar wat helemaal leuk is aan deze punten: je kan ze inwisselen voor cadeaubonnen. Wanneer jij de vitality app van ASR gebruikt kan je waardebonnen krijgen waarmee je weer toffe cadeaus voor jezelf kan kopen.

Je levensstijl veranderen

Er zijn ook veel zorgverzekeringen waarbij je mee kan doen met een leefstijlprogramma. Tijdens zo’n programma leer jij jouw leven gezonder in te richten. Denk hierbij aan meer bewegen, gezonder eten en je mindset en bewustwording veranderen door persoonlijke begeleiding. Dit wordt dan ook vergoed vanuit je basiszorgverzekering. Wanneer een zorgverzekering dit niet zelf aanbiedt kunnen zij alsnog dergelijke programma’s vergoeden.

Stoppen met roken

Tegenwoordig zijn er steeds meer zorgverzekeringen die het stimuleren om te stoppen met roken. Helaas gaan er jaarlijks nog steeds veel mensen dood door gevolgen van overmatig roken. Bij een zorgverzekering heb je recht op een vergoeding voor een stoppen met roken programma. Zo’n programma moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal punten. Het kan zijn dat je persoonlijke begeleiding krijg of dat je het liever in groepsverband wil doen. Ontdek ook wat jij kan krijgen aan vergoedingen wanneer je een intensiever programma nodig hebt om te stoppen.

Gezond diëten

We hadden het er al even over tijdens de alinea over het leefstijlprogramma. Maar je kan ook vergoedingen krijgen vanuit je zorgverzekering wanneer jij gebruik maakt van een diëtist. In sommige gevallen is het nodig dat jij adviezen krijgt van een diëtist om gezonder te leven. Het kan ook zijn dat jij allergisch bent en hierdoor extra zorg nodig hebt. Binnen ons Nederlandse zorgsysteem zijn hier allerlei mogelijkheden voor.

Ben jij zwanger?

Je kan niet sporten omdat je zwanger bent, maar wanneer je zwanger bent brengt dit ook wat extra’s op gebied van zorgvergoedingen met zich mee. Zo heb je recht op verschillende vergoedingen in Nederland. Denk hierbij een 20-wekenecho, maar ook gynaecologische hulp en bloedonderzoeken. Ook voor je bevalling wordt vergoed en er zijn een aantal vergoedingen voor wanneer je bevallen bent. Denk aan kraamzorg wanneer jij zelf nog niet volledig voor het kindje kan zorgen. Wil je meer weten over de zorghulp die je kan krijgen? Bekijk dit artikel.