Het was een roerig jaar, maar gelukkig staat 2023 bijna voor de deur! Tijdens het najaar zijn er altijd veel tv-series om naar uit te kijken. Is Fantasy jouw ding? Lees dan verder, want in dit artikel, bespreken we de de fantasy-series die je niet mag missen.

Tot zover is 2022 een geweldig jaar voor Fantasy-liefhebbers. Zet je schrap om te gaan bingewatchen. Er is te veel om op te noemen dus hebben we een selectie gemaakt. Hier zijn vijf series die je meevoeren naar nieuwe en spannende werelden waar je urenlang in kunt verdwijnen dit najaar.  

House of the Dragon en The Rings of Power

House of the Dragon is een nieuwe serie die zich afspeelt in dezelfde wereld als Game of Thrones. House of the Dragon volgt het Huis Targaryen ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van de originele serie. Ga de Targaryen lees de ExpressVPN blog over de Targaryens en ontdek bijvoorbeeld hun boeiende stamboom. Het is een heet seizoen, en dan hebben we het niet alleen over al het drakenvuur of over het acteerwerk. De serie is gebaseerd op een boek van George R. Martin, met de titel Vuur & Bloed. De roman is geschreven om de geschiedenis te vertellen over hoe het Huis Targaryen een van de Grote machten werd in deze fascinerende wereld. De lancering van het tweede seizoen is inmiddels bevestigd. 

Klassiekers gaan nooit uit de mode en blijven ons altijd weer boeien. Ook Lord of the Rings: The Rings of Power is een must see. Het verhaal speelt zich duizenden jaren voor de films van Peter Jackson af en brengt enkele van de bekendste personages uit Tolkiens verhalen voor het eerst tot leven. Als je een fan bent van de boeken of de films, dan is dit zeker een bingewatcher voor deze herfst. Hoewel er veel kritiek was op de serie komt er volgens het NRC een spannend einde aan

Shadow and Bone

De serie Shadow and Bone voegt de boekenreeksen van de Israëlisch-Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo samen. Deze epische serie gaat over een cartograaf en soldaat genaamd Alina die een buitengewone kracht ontketent om haar door oorlog verscheurde land te bevrijden. Het tweede seizoen komt eraan dus als je het nog niet gezien hebt is het zeker de moeite waard. Kun je niet wachten? Dan kun je op Serietotaal al wat spoilers lezen.

The Wheel of Time en Locke & Key

Zoals veel van de beste fantasy-shows, is The Wheel of Time gebaseerd op een boekenreeks in dit geval van fantasyschrijver Robert Jordan. Het volgt een invloedrijke leider met vijf tieners op een reis, in de overtuiging dat een van hen de reïncarnatie is van de Draak die de wereld kan redden of vernietigen. Je kunt deze serie bekijken via Amazon Prime Video. 

In Locke & Key, gebaseerd op de gelijknamige comic reeks, reis je met de familie Locke naar Massachusetts. Ze nemen hun intrek in het mysterieuze huis waar ze een set magische sleutels vinden die bovennatuurlijke gaven brengen. Ze krijgen te maken met angstaanjagende dieven die de sleutels willen stelen. Het derde en laatste seizoen is nu te zien op Netflix. 

Met zoveel sequels en reboots kom je aan je trekken. Dit waren onze Fantasy tips, veel kijkplezier!