Zit je te twijfelen over het aanschaffen van een VPN-abonnement? In deze blog geven wij je alle voordelen van een VPN-verbinding

Toen het internet net bestond waren veel mensen sceptisch. Maar zo’n 30 tot 40 jaar later kunnen we niet meer zonder het internet. Al is het internet ook een ware plaaggeest. Dagelijks zit je mailbox vol met spam en je moet je een weg banen door alle advertenties die voorbijkomen. Dit heeft allemaal te maken met dat iedereen kan zien wie je bent, wat je graag doet en waar je woont. Met een VPN is dit allemaal verleden tijd. Daarom is het tijd om alle voordelen eens op een rij te zetten. 

#1 Geen gepersonaliseerde reclames

Je hebt een keer gezocht op een paar schoenen en nu krijg je dagelijks advertenties. Zelfs wanneer jij ze al gekocht hebt zullen ze je blijven achtervolgen. Door een VPN te gebruiken kunnen ze niet achterhalen waar jij vandaan komt of wie je bent. Daardoor weten ze niet wat je interesse is en krijg je gewone reclames. Maar je kan er ook voor zorgen dat je helemaal geen advertenties meer krijgt. Bij sommige VPN-verbindingen maken ze namelijk gebruik van een AD-blocker. 

#2 Anoniem surfen 

De grootste reden voor veel gebruikers van een VPN is toch wel de anonimiteit. Je kan gewoon het internet gebruiken zonder dat iemand weet wie je bent. Daarmee ben je adverteerders dus te slim af, maar ook overheden en webwinkels kunnen jou niet meer tracken. 

#3 IP-adres niet openbaar 

Een andere reden voor gebruikers is dat hun IP adres niet op straat komt te liggen. Via je IP-adres kan je namelijk heel goed zien waar je woont en wie je bent. Maar met gebruik van een VPN ga je op het internet met een ander IP-adres. Hierdoor blijft die van jou onzichtbaar. 

#4 Alle films en series streamen 

Maak je veel gebruik van bekende streamingdiensten als Amazon-Prime, Netflix en Disney+, dan kan je nu nog meer films en series gaan kijken. In Nederland zijn vaak niet dezelfde films en series te vinden als in het buitenland. Wanneer jij met je VPN verbindt in Duitsland of zelfs in Australië zal je weer nieuwe films en series ontdekken. Zo kijk je meer voor hetzelfde geld. 

#5 Niks meer gecensureerd 

Ben jij soms een beetje sceptisch over het nieuws en wil je zelf onderzoek doen? Met gebruik van een VPN kan je al het nieuws ter wereld bekijken. Zelf gecensureerde tv-zenders uit China. Veel mensen uit China en Rusland maken gebruik van een VPN om zo veel mogelijk achter de waarheid te kunnen komen. 

#6 Anoniem downloaden 

In Nederland is het helaas sinds een paar jaar verboden om zomaar films, spellen en series te downloaden van het internet. Mocht er gezien worden dat jij met jouw IP-adres veel downloadt dan zal er snel een flinke boete op de mat vallen. Met gebruik van een VPN kan je zowel veilig als anoniem downloaden. Zo kan de overheid niet zien wat jij aan het doen bent. 

#7 Sport streamen in het buitenland 

Zit je in het buitenland voor een bepaalde tijd, dan kan je vaak niet gebruik maken van de tv-diensten in Nederland. Maar door je VPN te verbinden met een IP-adres in Nederland kan dat wel. Daardoor kijk je gewoon formule 1 terwijl je in Verweggistan zit. 

#8 Geld besparen met je VPN 

Wist je dat je geld kan besparen met een VPN? Wanneer jij zonder VPN vliegtickets gaat zoeken zal een aanbieder de prijs aanpassen op het land waar jij vandaan komt. Dit doen ze vooral om zo veel mogelijk geld te verdienen. Maar jij hoeft hier niet aan mee te doen. Met een VPN-verbinding koop je dezelfde tickets via Nepal voor een veel lagere prijs. Dat is dus mooi geld besparen! 

#9 Veilig voor bedrijven 

Een VPN gebruiken met het bedrijf is veel veiliger voor gegevens overdacht. Vooral wanneer er bijvoorbeeld één van de collega’s in het buitenland aan het werk is. Dan kan je gegevens versturen zonder dat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. 

#10 Veilig internetten via openbaar wifi 

Je kent het wel, op vakantie wil je even gebruik maken van steady internet. Je maakt dus toch maar gebruik van dat openbare netwerk. Maar wist je dat het nu voor een cybercrimineel heel makkelijk is om in jouw laptop of telefoon te komen. Met een VPN beveilig jij jouw laptop optimaal. Door een beveiligde tunnel zal het internetverkeer worden afgeschermd. Zo kan je dus zelfs online betalingen doen terwijl je op een openbaar wifi-netwerk zit.