Hoewel iedere industrie aan verandering onderhevig is, is er één industrie die maar blijft ontwikkelen. We hebben het natuurlijk over de streaming industrie. Door de enorme vooruitgang is deze industrie uitgegroeid tot één van de bekendste industrieën van dit moment. Ben je benieuwd wat de top 5 meest opvallende ontwikkelingen in de streaming industrie zijn? Neem dit artikel dan even goed door, we hebben ze namelijk voor je op een rijtje gezet!

Mensen kijken liever video

Een van de belangrijkste ontwikkelingen is dat mensen liever video bekijken dan dat ze lezen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de consumenten het leuker vindt om live video te kijken via een streaming dienst dan dat ze een blog of boek lezen. Dit laat dan ook zien dat de tendens om steeds vaker op het internet te zitten echt begonnen is. Hoewel er altijd een klein gedeelte van de mensen blijft bestaan die lezen wel leuk vindt is het een feit dat het geschreven woord toch echt steeds verder wordt teruggedrongen.  

Bedrijven streamen steeds vaker

Niet alleen burgers vinden het leuk om gebruik te maken van video. Ook bedrijven beginnen steeds meer het belang van de streaming sector in te zien. Ruim 36% van de zakelijke streamers zegt dat hun omzet is gestegen sinds ze zakelijke evenementen live streamen. Dit gegeven laat zien dat er ook op het gebied van commerce en reclame een shift plaatsvindt naar het internet. Wij schatten de kans vrij groot in dat er de komende jaren steeds meer bedrijven zijn die ervoor kiezen om video een cruciaal onderdeel te maken van hun marketing strategie.

Online seks-video’s worden bekender

Hoewel pornografie altijd al iets van het internet is geweest zien we dat er de ontwikkeling plaatsvindt waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar intimiteit via het internet. Dit is dan ook de reden dat de sexcam op dit moment steeds bekender aan het worden is. Dit geldt niet alleen voor de betaalde websites, ook websites waarbij mensen met elkaar kunnen live streamen worden steeds bekender. ZO zie je maar dat je best wat spanning kunt beleven via het web!

Streaming verdringt de televisie

Televisie blijkt steeds minder populair te zijn onder het grote publiek. Uit een grootschalig onderzoek 44% van de kijkers naar een livestream zegt daardoor minder tv te kijken. Ook de aantallen van de mensen die dagelijks naar bekende programma’s kijkt is terug aan het lopen. We zien dat met name de jongere generatie niet meer zit te wachten op alle standaard tv zenders.

Jongeren kijken massaal livestreams

Daarnaast blijkt dat ruim 15% van de mensen tussen 18 en 34 jaar meerdere keren per dag naar livestreams kijkt. Deze generatie is dan ook echt steeds vaker achter het scherm te vinden. Over het algemeen zijn het de livestreams op het gebied van gaming die het goed doen. Maar ook binnen de andere niches zoals bijvoorbeeld make-up en kledingstijlen zijn er meer en meer livestreams te vinden online.