Nu er steeds meer streamingdiensten zijn, en het streamings landschap zich steeds verder uitbreidt is het steeds moeilijker bij te houden wat je waar kunt bekijken en wat de kosten zijn van elke service. Zeker nu er nieuwe videodiensten als paddestoelen uit de grond schieten, en je een steeds groter aanbod van gave films en series gewoon vanuit huis kunt zien. Zijn alle streamingdiensten het nog wel waard om aan te houden en elke maand voor te betalen? In dit artikel worden de kosten van 2 grote streamingdiensten die in Nederland actief zijn behandeld.

Videoland abonnement

Het abonnement Videoland is een abonnement wat in Nederland heel veel voorkomt. Het aantal abonnees dat Videoland heeft is momenteel zelfs meer dan 1,1 miljoen. Dit abonnement Videoland is opgedeeld in drie verschillende abonnementen.

  • Basis (€4,99)
  • Plus (€7,99)
  • Premium (€10,99)

Met ieder van deze abonnementen kun je onbeperkt naar het grote aanbod van series en films die het abonnement Videoland te bieden heeft kijken. Het grote tussen deze abonnementen zit voornamelijk in het aantal apparaten waarmee je tegelijk naar je favoriete films en series kunt kijken. Daarnaast zit er ook nog een verschil in of je wel of geen reclames te zien krijgt. Heb je een van deze abonnementen en wil je dit abonnement Videoland opzeggen dan kan dat zonder opzegtermijn.

Met het premium abonnementen kan je op 4 schermen tegelijk kijken, kun je films en series downloaden en krijg je geen reclames te zien. Met het plus abonnement krijg je ook geen reclames te zien, kun je alle titels downloaden en kijk je met 2 schermen tegelijk. Kies je voor het basis abonnement dan kijk je op slechts een scherm, kan je geen films en series downloaden en is het ook mogelijk dat je reclames te zien krijgt. Afhankelijk van met hoeveel mensen je van het account gebruik gaat maken, raden wij persoonlijk de plus of de premium variant van het Videoland abonnement aan. Bevalt het abonnement Videoland je niet, dan kun je dit altijd gemakkelijk opzeggen.

Disney Plus abonnement

Een ander abonnement wat in Nederland snel in populariteit is gestegen is het abonnement van Disney Plus. Wel is er ondertussen ook weer een trend dat veel mensen Disney plus opzeggen. Dit abonnement heeft een groot aanbod van films en series. Hun assortiment bestaan uit producties van Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic. Het Disney Plus abonnement kan op 2 manieren betaald worden. Je betaald €8,99 per maand of je betaald in een keer €89,90 voor een heel jaar. Wanneer je dus in een keer voor een volledig jaar betaald kan je ongeveer €18 besparen. Wel is het zo dat je hier dus voor een jaar aan vast zit, met het maandabonnement kun je ten alle tijden gemakkelijk Disney plus opzeggen. Buiten de flexibiliteit en de prijs van het maand en jaar abonnement, zit er eigenlijk geen verschil tussen deze abonnementen. Beide abonnementen zijn te bekijken in HD en Ultra HD en met beide is het mogelijk om op 4 schermen tegelijk series en films te streamen. Als je niet van plan bent dit abonnement te houden kun je het beste kiezen voor het maandabonnement, zo kun je ten alle tijden Disney plus opzeggen.