Ben je opzoek naar een nieuwe laptop? In deze blog zijn wij voor jou opzoek gegaan naar waar de beste laptop aan moet voldoen. Hier volgen een paar handige tips.

Misschien heb je op dit moment wel een laptop waar je niet helemaal tevreden mee bent. Het is dus tijd voor een nieuwe, maar om geen miskoop te begaan ga je gedegen onderzoek doen naar een goede laptop. Zo wil je bijvoorbeeld dat hij snel is en dat hij verschillende programma’s tegelijk kan draaien. Maar weet je nu eigenlijk waar je op moet letten? Hoe je kan zien of het een goede kwaliteit laptop is? Wij zetten een aantal tips op een rij om je op weg te helpen.

Wat is handig voor welke gebruiker? 

Een goede laptop is de laptop die aansluit bij de wensen van zijn gebruiker. De beste laptops volgens top-X vind je terug in de link. Hier lees je verder welke laptops bij welke gebruiker passen. 

Internetten en streamen 

Hiervoor heb je eigenlijk geen andere laptop nodig dan alle anderen. Dit komt omdat het een laptop niet veel energie kost om online films te streamen. Een SSD harde schijf, een normale processor en ieder willekeurig werkgeheugen is al goed. 

Video bewerking 

Hiervoor zal je waarschijnlijk één van de meest geavanceerde systemen nodig hebben. Video’s bewerken kost een laptop namelijk behoorlijk wat tijd en vermogen. Een Intel Core i7 processor of een AMD Ryzen 7 sluiten goed aan bij de wensen van een editor. 

Gaming 

Lekker gamen, iedereen houdt er wel van op z’n tijd. Maar wat voor laptop sluit daar nu het beste bij aan? Kies voor een ruim werkgeheugen van minimaal 8 GB. Een processor moet minimaal Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 zijn voor optimale prestaties. 

Foto’s bewerken

Voor foto’s bewerken heb je ook een goede laptop nodig, maar lang niet zo goed als de twee hierboven. Zo kom je al weg met een Intel Core i 5 en een AMD A12 laptop. Het werkgeheugen zal wel rond de 8 GB moeten zijn voor snel gebruik. 

Deze processor heb je nodig

We hebben het nu al even gehad over een processor. Maar wat is dat eigenlijk en wat doet een processor precies? De processor van jouw laptop is het hart van de computer. Zo bepaalt een processor hoe snel jouw computer werkt. Waar we het vroeger deden met extreem kleine processoren zijn we steeds meer gaan gebruiken en willen we steeds beter. De Intel Core i7 processor is toch wel één van de snellere van deze tijd. 

Dit doet een SSD kaart 

Snelle laptops werken tegenwoordig met een SSD schijf. Vroeger werd er voornamelijk gewerkt met een HDD harde schijf, maar dat is dus al even niet meer zo. Je laptop start op binnen 15 seconden wanneer je een goede SSD schijf hebt. 

Het werkgeheugen ook belangrijk 

Nu komt het laatste belangrijke onderdeel van een laptop. Dit is het werkgeheugen en wordt ook wel RAM geheugen genoemd. Het werkgeheugen bepaalt hoe snel jouw laptop handelingen kan uitvoeren en hoeveel programma’s er tegelijk kunnen draaien zonder dat je laptop te weinig werkgeheugen heeft. 16 GB werkgeheugen is een mooi breed werkgeheugen waarmee je alle kanten uit kan.