Wil je misschien de overstap maken van Android naar iPhone, wij geven je 7 goede redenen om dit te doen. 

Wij denken dat het goed is om af te trappen met de woorden: Android is zo slecht nog niet. Het klinkt misschien gek in blog dat gaat over Apple en iPhones, maar het zijn toch echt geen slechte telefoons. Maar toch zie je dat jaar na jaar Apple voor blijft lopen op bijvoorbeeld de beste Samsung telefoons. Zo is de nieuwste iPhone 13 echt een pareltje, niet alleen voor het oog, maar ook de besturing is geweldig. 

1.    Alles zelf ontwikkeld 

Android telefoons zijn niet ontwikkeld door het merk Android. Dit is een besturingssysteem en een telefoon die werkt op Android moet zich dus schikken naar dit besturingssysteem. Apple heeft het besturingssysteem IOS en de telefoon in eigen hand. Hierdoor is hij sneller, betrouwbaarder en beter bestuurbaar. 

2.    Een iPhone is sneller 

iPhones zijn de snelste telefoons op de markt op dit moment. Dit heeft alles te maken met de enorm snelle Bionic-chip. Android heeft op dit moment nog niet dergelijke chips beschikbaar. Mochten ze die wel hebben, dan moeten ze nog wel een telefoon hebben die kan draaien met zulke snelle chips. 

3.    Vernieuwend 

Als sinds de start van de iPhone blijft deze telefoon vernieuwend. Zo werken ze constant aan handige snufjes. Denk aan de Face ID, om deze betrouwbaar te krijgen was er veel werk nodig. Maar ze hebben het voor elkaar gekregen en daarmee zijn ze de eerste die dit hebben ontwikkeld. 

4.    Makkelijk te gebruiken

Een iPhone is jaren geleden ontwikkeld om voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid te zorgen. Waar je bijvoorbeeld de Blackberry had met een ingewikkeld toetsenbord was iPhone de eerste die de besturing echt gemakkelijk maakte voor gebruikers. Of je nu wel of niet iPhone gewend bent, na een dag kan je precies de besturing van deze telefoon

5.    De apps als eerste 

Wist je dat de appstore van Apple als eerste de nieuwste apps beschikbaar hebben in vergelijking met Android De nieuwste en meest geavanceerde apps vind je pas later terug in de Google Play Store. Als Androidgebruiker wordt je dus een beetje behandeld als tweederangs burger. 

6.    Appleproducten sluiten naadloos op elkaar aan 

Dit moet je gewoon meemaken. Wanneer jij een iPhone hebt dan wil je automatisch ook een MacBook. Want op allerlei manieren zal dit jouw leven een stuk makkelijker maken. Je wil bijvoorbeeld bestanden versturen zonder dat je internet gebruikt? Met AirDrop heb je binnen een paar tellen gigantische bestanden verstuurd. De iCloud zorgt er ook voor dat alles mooi met elkaar verbonden is waardoor bestanden en aantekeningen vanuit al je devices beschikbaar zijn. 

7.     Family sharing 

Als laatste is dit toch wel een feature die superhandig is wanneer je met jouw hele familie gebruik maakt van Apple. Zo kan je ervoor kiezen om een gezinsplan aan te zetten waardoor je per maand veel minder betaald voor je iCloud-opslag. Maar ook kan je waarschuwingen aanzetten zodra je kind een aankoop doet. Heel handig, en je kan als ouder ook een oogje in het zijl houden.