Wanneer je aan goede films en series denkt, denk je al gauw aan de Verenigde Staten. Velen zullen het erover eens zijn dat in dat land de beste series worden opgenomen. Maar wist je dat buurland Canada ook prachtige producties maakt? Dus was je al fan van Canada? Of nog niet? Hoe dan ook, na het bekijken van onderstaande series heb je een goede reden om snel een bezoek aan dit prachtige land te brengen en de iconische locaties van Canadese series te bekijken. Bingewatch onderstaande series, vraag een eTA aan en boek je snel je reis!

Anne with an E
Deze Netflix-serie, gebaseerd op het boek ‘Anne van het Groene huis’ van Lucy Maud Montgomery, gaat over de wees Anne Shirley. Anne zit haar hele jeugd al in instellingen en bij verschillende opvanggezinnen. Als ze op een dag naar de ongehuwde Marilla Cuthbert en haar broer Matthew Cuthbert wordt gestuurd ter adoptie, verandert haar leven. Anne werd al nooit echt gezien, maar haar leeftijdsgenoten en de volwassenen in haar nieuwe dorp waarderen haar al helemaal niet. Behalve de nieuwe hartsvriendin van Anne, Diana. Langzaam weet Anne de harten van haar dorpsgenoten te veroveren, maar ze heeft grote moeite met de gewoonte dat vrouwen enkel goed zijn als echtgenote en in dienst staan van de man. 

De serie schept een duidelijk beeld van de sociale context in de vroege twintigste eeuw in Canada, waarin onder andere vrouwen, een homo en een zwarte man moeten opboksen tegen de gewoontes van de Canadese maatschappij.

Alias Grace
De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margeret Atwood, gaat over een jonge vrouw die tien jaar geleden is veroordeeld voor moord op haar werkgever en diens huishoudster. Omdat een comité van de Methodistenkerk denkt dat Grace onschuldig is, schakelen ze de hulp in van psychiater Simon Jorden. Grace kan zich echter niks meer herinneren van de gebeurtenissen op de dag van de moorden. In de serie volg je de gesprekken tussen dokter Jorden en Grace, waarmee Grace langzaam de herinneringen aan die ene dag terugkrijgt.

Can you hear me
M’entends-tu? Deze Frans-Canadese serie speelt zich af in Montreal, een van de grootste steden van Canada. ‘Can you hear me’ staat bekend om de menselijke verhalen in de serie. De mensen achter de schermen hebben antropologisch onderzoek gedaan naar de levens van mensen die dagelijks op deze manier leven. In de serie volg je drie vrouwen die ieder hun eigen problemen hebben. Zo loopt Ada bij een gedragstherapeute waar ze door een rechter naar verwezen is. Ze woont nog thuis, heeft alcoholproblemen en verdient geld door seksuele handelingen uit te voeren. Caro, het tweede personage, heeft een relatie met een gewelddadige man. Dit brengt haar terug naar haar jeugd, waarin ze vaak te maken had met geweld. Tot slot, Fabi. Fabi heeft een relatie met een collega, woont bij haar oma die in een rolstoel zit en zorgt voor haar nichtje, de dochter van haar zus die verslaafd is aan drugs. 

Het doel van de serie is om de kijker te confronteren met thema’s zoals armoede en geweld. Serieuze onderwerpen, maar waarbij ook veel humor gebruikt wordt. Een perfecte combinatie tussen nadenken en ontspanning dus!

Waarom je voor Canada een eTA nodig hebt
Hebben deze series je (nóg) enthousiast(er) gemaakt over Canada? Regel dan snel jouw eTA gaan (Eletronic Travel Authorization) en bezoek dit prachtige land.

Een eTA Canada is verplicht om op reis te gaan. Het is een digitale reistoestemming, zodat de Canadese overheid kan zien dat je ook weer terugreist naar het land van herkomst. Er zijn een paar voorwaarden van een eTA Canada waar je aan moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je maximaal zes maanden in Canada verblijft, voor vakantie, zaken of bezoek. Check daarom alle voorwaarden voor de zekerheid even goed.

Het aanvragen van deze eTA is heel eenvoudig! In een paar stappen vul je een formulier in en betaal je eenmalig €19,95 via iDeal, Bancontact, Paypal of met je creditcard. Goedkoper dan naar de Verenigde Staten reizen, waar eenzelfde formulier bijna veertig euro kost. Bevestigingsmail ontvangen? Dan ben je klaar om te gaan! Reis al geboekt, maar eTA vergeten aan te vragen? Niet erg! Vraag er met spoed een aan en je betaalt slechts €17,50 euro extra. Lees hier alle voorwaarden voor het aanvragen van een eTA.

Dus, kijk snel jouw favoriete Canadese series en let’s go!