Ben je toe aan een bingewatch avond serie na een hele werkweek bezig geweest te zijn met de 5s methode? Zo kun je lekker ontspannen en genieten, zodat je weer helemaal bent opgeladen voor de volgende werkweek. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een perfecte bingwatch avond organiseert? In deze blog lees je 5 benodigdheden voor een bingewatch avond.

1. Tijd

Voordat je een bingewatch avond organiseert is het belangrijk om eerst te kijken of je tijd hebt voor zo’n avond. Heb je volgende week een belangrijke opdracht die je moet inleveren of heb je andere verplichtingen die dit weekend gepland stonden? Dan heb je (eigenlijk) geen tijd om lang te kunnen genieten van een serie. Daarnaast voel je je ook niet ontspannen als je in je achterhoofd weet dat je nog belangrijke taken moet afronden of een andere verplichting hebt. 

2. Gezelschap

Helemaal alleen een serie bingewatchen kan natuurlijk ook, maar het is nog gezelliger om samen te bingewatchen. Zo kun je tussendoor kletsen of gewoon genieten van elkaars aanwezigheid. Vraag je partner of hij/zij een avondje met je wilt doorbrengen. Je kunt ook meerdere vrienden vragen om bij jou een avond te komen chillen met een goede serie. Met gezelschap kun je nog meer genieten van dit soort avonden én het zorgt voor een gezelligere sfeer. 

3. Eten en drinken

Een bingewatch avond is niet compleet zonder eten en drinken. Vooral als de serie spannend is dan heb je eten nodig om je spanning mee weg te eten. Ga voordat je avond begint langs de supermarkt en kies je favoriete snacks en drinken uit. Als er gezelschap komt is het ook verstandig om rekening te houden met hun dieetwensen! Zorg dat je van alles in huis hebt zodat je voorzien bent van genoeg lekker eten en drinken. 

4. Comfortabele plek

Om optimaal te kunnen genieten van je bingewatch avond is een comfortabele plek een vereiste. Heb je thuis een comfortabele plek waar je de hele avond goed in kunt zitten of liggen? Zo niet dan moet je een plek creëren. Je kunt bijvoorbeeld je matras neerleggen bij de tv en allemaal kussens en dekens erop leggen. Zo lig je comfortabel én lekker warm. 

5. De serie

Je hebt alle voorbereidingen gedaan voor een perfecte bingewatch avond te organiseren. Je gezelschap is gearriveerd, je hebt eten en drinken in huis, een comfortabele plek gemaakt en dan komt nu het allerbelangrijkste onderdeel van je avond: het kiezen van een bingewatch serie! Kies een serie in een genre waar jij (en je gezelschap) uren naar kunt kijken. Houd je van thriller series of van comedy series? Kijk ook hoeveel afleveringen een serie heeft zodat je zeker weet dat je een aantal uren kunt kijken. Het is ook leuk om een serie te kijken van een genre waar je niet zo bekend mee bent om te ondervinden of je dit soort series ook leuk vindt. De keuze ligt aan jou. Geniet van je bingewatch avond!