Netflix biedt een enorm aanbod aan originele content en geliefde tv-shows voor elke smaak, waaronder intense drama’s, komische sitcoms, inzichtelijke documentaires en doordachte series. Maar met zoveel opties beschikbaar, kan het overweldigend zijn om te kiezen wat je hierna wilt kijken.

Hieronder staan de top must-watch Netflix-series die je nu moet streamen

You (2018)

You was niet voor het eerst te zien op Netflix, maar nadat het zijn eerste seizoen op Lifetime had uitgezonden, werd het populair toen het naar het streamingplatform verhuisde. Het werd beroemd vanwege de mix van donkere en grappige elementen. Penn Badgley’s rol als Joe Goldberg hield ons geïnteresseerd en de show werd elk seizoen gekker terwijl het toch heel goed bleef.

Derry Girls (2018)

Derry Girls speelt zich af tijdens The Troubles in Noord-Ierland en volgt een groep tieners die hun leven proberen te leiden te midden van de chaos. Het onderscheidt zich van andere Netflix-comedies vanwege zijn geweldige jonge acteurs, voornamelijk nieuw in de industrie. De show heeft een perfecte balans tussen scherpe humor en herkenbare, emotionele verhalen die kijkers geboeid houden en meer willen zie.

The Baby-Sitters Club (2020)

The Baby-Sitters Club werd beschouwd als een van de beste shows van Netflix. Het is veel populairder dan de serie Bad Sport, die gebaseerd is op wedden op football.  The Baby-Sitters Club is gebaseerd op het populaire boek en gaat over vijf middelbare schoolvrienden die een oppasclub oprichten. Tijdens de twee seizoenen vertelde de show verhalen die geschikt zijn voor kinderen zonder ze te kleineren, waardoor de ervaringen van de meisjes echt en herkenbaar voelden.

Sweet Tooth (2021)

Sweet Tooth begint tijdens een apocalyptische pandemie waarin kinderen worden geboren als mens-dier-hybriden. Een jongen genaamd “Sweet Tooth”, of Gus (Christian Convery) is het charmante hoofdpersonage, die ons de discriminatie laat zien die hij als hybride ervaart. De prachtige buitenlocaties en boeiende optredens houden je geïnteresseerd tot het einde.

Sex Education (2019)

Netflix heeft de mogelijkheid geopend voor Amerikaanse kijkers om Britse shows te ervaren, zoals Sex Education. De serie, die zich afspeelt in een schilderachtig Engels stadje, volgt de seksuele reizen van tieners en onderzoekt de complexiteit van seksualiteit open en eerlijk. Ondanks de serieuze onderwerpen is Sex Education vermakelijk en geestig, met een getalenteerde ensemble van jonge acteurs.

Derry Girls - Rotten Tomatoes

Breaking Bad (2008)

In Breaking Bad speelt Bryan Cranston Walter White, een scheikundeleraar op de middelbare school die geconfronteerd wordt met een terminale kankerdiagnose. Om voor zijn familie te zorgen en hun toekomst veilig te stellen, verandert hij van een wetsgetrouwe docent in een prominent figuur in de illegale methamfetamine-industrie. Deze verandering heeft een diepgaande invloed op degenen die het dichtst bij hem staan.

The Queen’s Gambit (2020)

The Queen’s Gambit is een zeer geprezen beperkte serie op Netflix die draait om Beth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Ze is een introverte wees die haar talent en liefde voor schaken ontdekt via de conciërge van haar school. Ondanks haar strijd met verslaving en alcoholisme stijgt Beth naar de top als kinderwonder, trotseert genderverwachtingen door grootmeesters te verslaan en een schaakgevoel te worden.

Conclusie

Terwijl je deze must-watch Netflix-series ontdekt, zul je nieuwe favorieten ontdekken en misschien zelfs je liefde voor sommige oudere klassiekers herontdekken. Elke serie biedt een unieke kijkervaring, waardoor casual kijkers en toegewijde binge-watchers urenlang vermaak en plezier hebben. Dus, duik in deze zorgvuldig samengestelde lijst en maak je klaar om meegesleept te worden door de boeiende verhalen, onvergetelijke personages en uitzonderlijke vertelkunst die deze Netflix-series bieden.