Netflix wordt steeds internationaler. Dat is goed nieuws voor iedere bingewatcher, want je kunt verschillende series bekijken die eens een keer niet Engels gesproken zijn. Een van de grootste markten voor Netflix is Spanje. Uit dit land komen al decennialang veel grote acteurs, zoals Penelope Cruz, Javier Bardem en Antonio Banderas, maar veel echt Spaans werk zien we in Nederland niet. Ben je gek op dit zonnige land of de taal? Duik dan zeker in een aantal Spaanse series van Netflix. Hieronder hebben we een paar bijzondere titels voor je opgesomd.

Valeria

Valeria is waarschijnlijk de bekendste Spaanse serie op Netflix. Deze serie gaat over vier Spaanse vriendinnen in de hoofdstad Madrid. Je ontdekt alles over hun liefdesleven, perikelen op het werk en natuurlijk hun onderlinge problemen. Deze serie heeft alle typische Netflix-ingrediënten voor een romantische komedieserie. De decors en kleding zijn kleurrijk en frivool en er zijn veel verschillende karakters om te volgen. 

De serie is typisch Spaans. Zo spreken de hoofdpersonen regelmatig tekstberichtjes voor elkaar in op Whatsapp. Een fenomeen dat we ook in Nederland steeds vaker zien, maar in Spanje al jaren heel normaal is als alternatief voor bellen of appen. Als je de serie kijkt, heb je ook meteen zin om een trip naar Madrid te boeken. Valeria laat de Spaanse hoofdstad op een geweldige manier zien. Het goede nieuws is dat je vluchten Madrid makkelijk kunt vinden in Nederland, om je reis naar deze enorme metropool te ondernemen.

Las Chicas Del Cable

Een andere grote Spaanse hit op Netflix is Las Chicas Del Cable, ook wel bekend als ‘Cable Girls’. Ook deze serie speelt zich af in Madrid, maar wel zo’n 100 jaar voor Valeria. In het Spanje van de jaren 20 en 30 volgen we dames die in een telefooncentrale werken. Hoewel het gegeven van de series wat saai klinkt, heeft Netflix in 2020 het vijfde en laatste seizoen uitgebracht. Dat laat zien dat de strubbelingen die deze dames meemaken in de jaren twintig al zeker vijf seizoenen de kijkers weten te boeien. Dus misschien wil jij het ook meemaken?

El desorden que dejas

Deze Spaanse serie is een stuk korter te zien geweest op Netflix. Het is een Spaanse thrillerserie over een lerares die terugkeert bij haar man in een klein dorp en in een school aan de slag gaat, waar ze duistere geheimen ontrafelt. De serie staat in het Engels ook wel bekend als ‘The Mess You Leave Behind’. Het is leuk om een keer een Spaanse thrillerserie te zien tussen alle Amerikaanse en Britse titels. Op die manier leer je het land ook eens van een andere kant kennen.

White Lines

White Lines is een andere Spaanse thrillerserie. Ditmaal ook met Britse personages. De serie vertelt het verhaal van een Britse vrouw die op onderzoek uitgaat naar de verdwijning van haar broer op Ibiza. De serie wist Britse kijkers goed te vermaken, maar in de Verenigde Staten wist de serie de kijker niet echt te boeien. Dat zorgde ervoor dat Netflix al na een seizoen de stekker eruit trok. Als je wilt weten of dat terecht is, zul je dat zelf moeten beoordelen en de serie bekijken op Netflix.