Ben jij het zat om klaar te moeten zitten en te wachten totdat jouw favoriete programma begint? Online tv kijken is de toekomst en zorgt ervoor dat jij tv kan terugkijken op ieder moment. Lees hier alle voordelen van online tv kijken.

Waarschijnlijk weet je wel dat de smart tv bestaat maar ben je nog niet overtuigd geraakt om ook over te gaan op een smart tv of online tv kijken. Je hebt een beetje extra overtuiging nodig. Wij zetten daarom alle voordelen van een smart tv op een rij. Van het makkelijk terugkijken van online series tot tv kijken via internet. Er zijn tal van voordelen aan tv kijken via internet ten opzichte van een normale televisie.

Altijd wel iets om te kijken

Bij normale televisie is het lastiger overdag iets interessants te vinden. Je kunt alleen live tv-kijken of terugkijken via de tv gids. Je kan programma’s gemakkelijk terugkijken uit de tv-gids. Voor je favoriete programma’s hoef je je niet langer aan te passen om het juiste moment voor de televisie te zitten. Daarnaast heb je met een Smart TV veel meer mogelijkheden. Zo kan je APPS toevoegen zoals die van NLZIET. Met de APP en natuurlijk een abonnement kan je online kijken naar 37 tv-zenders van NPO,RTL en SBS.  Hier kan je Nederlandse programma’s terugkijken, vooruitkijken of via een APP, kijken op andere apparaten.

Linken met je smartphone

Bij de nieuwste smart tv’s is het mogelijk om te verbinden met je telefoon. Dit betekent dat je zenders kan uitzoeken op je telefoon en die kan afspelen op de smart tv. Mocht je het dus fijner vinden om de TV te besturen met je mobiel kan dat dus. Je kan kijken naar televisie waar en wanneer je wilt zonder kabel. Zolang je maar gebruik kan maken van het internet.

Vooruitkijken, terugkijken of live kijken

Bij de vaste televisie abonnementen kijk je doorgaans wat er op dat moment op tv is. Je kan misschien nog net een programma terugspoelen of opnemen zodat  je deze later kan terugkijken. Maar bij een smart tv of een online tv-abonnement kan je terugkijken wanneer je maar wilt. Ook heb je de mogelijkheid om bepaalde series en tv-programma’s vooruit te kijken. Heb jij een favoriete serie waar je niet op kan wachten? Dan stream je hem gewoon vooruit.

Snelle software

Waar een paar jaar geleden de smart tv nog niet zo snel was, hebben ze inmiddels veel vooruitgang geboekt. Zo kan je films en series, maar ook tv-zenders streamen even snel als dat je dit op de computer zou doen. Bij de oude tv-kastjes heb je ook nog eens dat je vaak moet wachten totdat ze zijn opgestart voordat je kan beginnen met tv kijken.

Te veel mogelijkheden?

Er zijn ook wel wat tegengeluiden als het gaat om de aanschaf van een smart tv of online abonnement. De grote hoeveelheid aanbod kan wat keuzestress creëren. Maar de grote hoeveelheid opties maakt het juist ook leuk.