Sinds 2000 is de wereld compleet veranderd. Mensen die zeiden: ‘ik ga nooit met een telefoon over straat lopen’, hebben nu allemaal een smartphone op zak. En in ieder huis ligt wel een powerbank. Er zijn dus enorm veel technologische ontwikkelingen geweest in de afgelopen jaren. Van de smartphone tot de smartwatch en van de smart-tv tot aan de I-pad. Wij zetten alle meest vooruitstrevende technologische ontwikkelingen voor je op een rij.

De smartphone

Het merk Ericson was het eerste merk dat op de proppen kwam met een slimme telefoon ook wel de: ‘’smartphone’’ genoemd. Dit was al in 1997, maar pas sinds de komst van de Iphone in 2007 heeft deze generatie telefoons echte stappen gemaakt. Zo zijn ze uitgegroeid tot de gebruikelijke telefoon die bij iedereen in de broekzak zit. Inmiddels kan je er zelfs foto’s mee maken die dicht bij de kwaliteit van een camera komen.

Smart-tv

Een slimme tv. Met de komst van internet wilden we ineens niet meer internet alleen op onze laptop of telefoon, maar ook op onze tv. Zo wilden we kunnen internetten via onze televisie. In 2007 begon LG met de Netcast, maar het eerste merk dat er echt goed mee aan de slag ging was Samsung. Zo hebben die de Smart-tv in combinatie met een 3D-functie naar een hoger level getild. Wil jij een mooie korting op je tv, bekijk dan de link.

Drones

We kunnen er bijna niet meer onderuit. De drones die met veel lawaai over je hoofd heen vliegen. Maar ook de mooiste droneshots die je voorbij ziet komen via social-media. Al in 1849 werd de eerste drone ontwikkeld voor militaire doeleinden. Maar in de laatste jaren is het gebruik van een drone voor particulieren steeds gangbaarder geworden. Zo heb je voor een kleine prijs al zo’n vliegend object met ook nog een kwalitatief goede camera aan boord.

Tablets

Je zou het niet zeggen, maar al in de jaren tachtig werden de eerste tablets geproduceerd. Deze waren vooral bedoeld voor kinderen. Maar pas in 2010 toen Steve Jobs de toonaangevende iPad introduceerde werd het pas echt een hit. Zo heeft inmiddels 66% van de huishoudens een tablet in huis. Vaak wordt die door de kinderen gebruikt voor spelletjes of series. Maar ook door bedrijven wordt de tablet vaak gebruikt tijdens bijvoorbeeld presentaties.

De actie camera

We leven in een tijd dat alles sneller moet, maar ook kleiner. Zo worden geheugenkaartjes kleiner, maar het geheugen groter. Zo zit het ook met camera’s. Van spiegelreflex stappen veel over op compact camera’s. Maar er is nog een vis in de vijver en dat is de actiecamera. Deze camera is bedoeld voor allerlei actiesporten. Denk hierbij aan paragliden, snowboarden, basejumpen, maar ook voor hardlopen en andere sporten. Vooral de Go-Pro wordt veel gebruikt tijdens dit soort gevaarlijke en actieve sporten. Wil jij een compilatie zien van de video’s die je hiermee kan schieten? Kijk dan hier.