Het is geen geheim dat heel wat mannen (én vrouwen!) graag naar sport kijken. En waar het aanbod hiervoor tot een aantal jaar geleden beperkt bleef tot het (meestal achteraf) kijken via televisie, zijn er vandaag de dag een heleboel opties om live sport van alle soorten te bekijken.

Dat is natuurlijk veel spannender, want je zit rechtstreeks te kijken naar evenementen die op dit moment gebeuren, een ervaring die achteraf bekijken gewoon niet kan evenaren. Live sport kijken is om die reden ook erg geliefd onder sportliefhebbers die af en toe graag een weddenschap plaatsen, want sportwedden op een match die zich op dit moment afspeelt is natuurlijk veel intenser.

Ben je benieuwd naar de beste streaming sites voor live sport? Lees dan snel verder want in deze blogpost bespreken we de top 5 beste streaming sites die je kan gebruiken om live sport te bekijken.

1) Sky Sports

We beginnen meteen met een van de grootste aanbieders van live sport entertainment. Sky Sports is de dominante speler op de markt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en maakt onderdeel uit van Sky.

Het is niet alleen de grootste speler op die markt, Sky Sports heeft ook actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de commercialisering van Britse sport.

Zoals je wel kan verwachten van een Britse streaming site, ligt de nadruk hier bijna uitsluitend op Britse sporten zoals voetbal, cricket, rugby en golf. Ook minder populaire sporten zoals darts, boksen, MMA en basketbal worden getoond, net als de Gaelic Games.

2) Fox Sports

De tweede streaming provider van live sports die we bespreken is een Amerikaans bedrijf. En net als de vorige in de lijst, kan je hier zonder twijfel voorspellen waar de nadruk op ligt: Amerikaanse sporten zoals basketbal, honkbal en American football.

Hoewel er natuurlijk ook tennis, badminton, paardenraces, Olympische spelen en vechtsport wordt getoond, kun je pas ten volle te genieten van Fox Sports als je fan bent van de Amerikaanse sporten.

Sommige evenementen bij deze dienst kunnen worden gepauzeerd, teruggespoeld en vooruitgespoeld, dus als je een bepaalde actie in meer detail wil bekijken is dat hier mogelijk.

Beheers je het Engels niet voldoende om goed te kunnen volgen? Geen probleem, bij Fox Sports kan je voor ondertitels kiezen.

3) Laola1

Laola1 is bedrijfje uit Oostenrijk dat zich vooral richt op het aanbieden van live nieuws uit de sportwereld, net als live wedstrijden (met commentaar), achtergrond van de sport en van de spelers.

Laola1 biedt live streaming aan in HD-kwaliteit, en dan voornamelijk voor voetbal, tafeltennis, allerlei soorten wintersporten, volleybal, badminton en ijshockey.

De basisdienst van Laola1 is gratis, maar er is ook een Premium Lidmaatschap beschikbaar, waarmee er extra functionaliteiten kunnen worden ontgrendeld. Zo krijgen premium leden minder reclame te zien, kunnen ze livestreams herbekijken en kunnen ze herinneringen inschakelen om geen enkel live evenement te moeten missen.

4) CrackStreams

CrackStreams staat in sterk contrast met de vorige aanbieders, want dit is helemaal geen groot bedrijf. Het is een redelijk kleine Amerikaanse website waar je terecht kan voor het gratis live streamen van matchen van de NBA (basketbal), NFL (football), CFB (hogeschool football), XFL (ook football), MMA/UFC (vechtsport) en boksen.

Ondanks het feit dat dit bedrijf helemaal niet zo groot is, is het wel een van de meest populaire live TV-sport streaming sites die beschikbaar zijn op dit moment, met maar liefst 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers. Dit omwille van hun zeer eenvoudige no nonsense aanpak en het feit dat kijkers gratis live sport kunnen streamen.

De website is zeer simpel, en je kan hier meteen zien en vinden wat je wil. Er is weinig gedoe, je hoeft je gewoon in te schrijven en je kan beginnen streamen.

5) WatchESPN

Als je ook maar iets bekend bent met de wereld van sport, heb je ongetwijfeld al gehoord van ESPN (Entertainment and Sports Programming Network). Dit Amerikaanse kabeltelevisienetwerk is volledig gericht op het uitzenden van alles wat met sport te maken heeft, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

ESPN werd opgericht in 1979 en is zonder twijfel uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van sportentertainment, met een heleboel zusterzenders over de hele wereld.

Een leuke feature van WatchESPN is dat gebruikers vier wedstrijden tegelijk kunnen streamen, wat natuurlijk altijd handig is. Ook achteraf bekijken is mogelijk. Daarnaast kunnen kijkers statistieken van wedstrijden raadplegen, de evenementen bespreken met andere fans via de chatfunctie en kunnen ze hun ESPN-profiel koppelen aan dat van Facebook.

Maar wat WatchESPN zo goed maakt is hun gigantische aanbod. Je kan hier live streams en evenementen volgen van over de hele wereld, en naast de verwachte bekende waarden (NFL, tennis, NBA, Formule 1, voetbal, enzovoort) krijgen ook de meer obscure sporten aandacht, denk aan worstelen, schaken, atletiek, Special Olympics en zelfs eSports.

Het grote nadeel is wel dat dit alleen beschikbaar is voor mensen uit de Verenigde Staten… of zij die een VPN hebben. Met een VPN is het namelijk mogelijk om geografische blokkades te omzeilen. Je kunt dan zonder problemen sportwedstrijden bekijken, waar ter wereld die ook worden gespeeld.

Kortom

Of je nu puur voor je plezier wil kijken of om er wat geld mee te verdienen, anno 2021 zijn er heel wat opties beschikbaar om (gratis) live sport te streamen. Dus als je eens iets anders wil dan binge-watchen bij Netflix, kan live sport kijken zeker een mooi alternatief zijn!