Als het even kan, dan nemen wij het liefst plaats voor de televisie om onze favoriete shows en films te kunnen streamen op bijvoorbeeld Netflix, Videoland of NLZiet. Als er echter iets vervelend en irritant is tijdens een goede binge sessie, dan is het wel dat de beelden niet meewerken, bijvoorbeeld omdat het internet te traag is of je de verbinding verliest. In dit artikel geven je een aantal tips op het gebied van internet en netwerken, om jouw binge avonden te kunnen optimaliseren.

Abonnement

Als je iets online kijkt, heb je hoe dan ook ergens een abonnement afgesloten voor internet. Als je via een wifi-netwerk naar je favoriete films en/of series kijkt, dan is de kwaliteit van het beeld mede afhankelijk van de internetsnelheid van jouw internetprovider. Kijk je via mobiel internet, dan ben je tevens afhankelijk van het abonnement van jouw telefoonprovider. Het is belangrijk dat je gebruik kan maken van voldoende MB’s, omdat films of series streamen veel internet gebruiken. Benieuwd naar jouw huidige internetsnelheid? Via verschillende apps kun je met een paar klikken op jouw telefoon of laptop snel en gemakkelijk zien wat de snelheid is van jouw internet.

black iphone 5 displaying man in black jacket

Kabels

Om goed en stabiel internet te hebben is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste kabels. Misschien ben je niet heel technisch aangelegd en weet je niet precies waar je naar moet kijken, maar met een klein beetje moeite weet je precies hoe het werkt met belangrijke internet kabels zoals UTP kabels. Als je een nieuw internet netwerk installeert kun je hiervoor een professional voor inschakelen, maar je zou dit ook, met wat research, zelf kunnen aanpakken om zo kosten te kunnen besparen. Met wat youtube-tutorials en wat onderdelen die online te bestellen zijn kom je al een heel eind.

Soort internet

Daarnaast is het ook van belang wat voor internet je gebruikt. Een paar jaar geleden werd DSL internet nog veel gebruikt, maar tegenwoordig zijn ook steeds meer gemeenten en wijken overgestapt op glasvezel, waardoor je van nóg sneller internet gebruik moet maken. Omdat glasvezelkabels onder de grond moeten worden aangelegd, ben  je afhankelijk van de gemeente waar je in woont. Wil je kijken of er al glasvezel in jouw buurt beschikbaar is, dan kun je dit checken met een postcodecheck.

De juiste streamingdienst

Uiteindelijk is het ook belangrijk wáár je jouw favoriete serie op kijkt. Op veel illegale streamingssites kun je namelijk wel films en series kijken, maar in slechte kwaliteit en soms komen er ook wat virussen bij kijken. Niet bepaald wat je wilt, dus.  Op betaalde streamingsplatforms, zoals Netflix, kun je de meeste films en series in HD bekijken, oftewel high definition television. De extreem hoge kwaliteit beeld is met name te danken aan de aantal beeldlijnen van 720 en 1080. Dit is mede afhankelijk van het soort film wat je aan het kijken bent. Spider Man 3 kun je bijvoorbeeld in een betere kwaliteit kijken dan een oude film zoals Four Weddings and a Funeral.