Liefhebbers van techno muziek kijken elk jaar uit naar het iconische Awakenings festival. Zowel nationaal als internationaal wordt dit festival als een van de beste techno festivals gezien. Het dancefestival vindt normaal gesproken in het Spaarnwoude Houtrak plaats wat net buiten Amsterdam ligt. Voor het eerst verhuist het festival echter naar het Zuiden van het land. Ook dit jaar staan er een hoop grote namen tussen de line-up zoals Nina Kraviz, Amelie Lens, Jeff Mills, Sven Väth, Adam Beyer en Pan-Pot.

De locatie

Het Awakenings festival is een van de grootste techno festivals in Nederland en het is internationaal bekend. Elk jaar ontvangt het festival meer dan 300.000 bezoekers afkomstig uit meer dan 80 verschillende landen. De locatie is na twintig jaar verhuist van Spaarnwoude naar Hilvarenbeek in Beekse Bergen. Daarnaast is het dit jaar mogelijk om op het festival te overnachten door middel van een camping.

De camping

Als je een van de gelukkigen bent die een plaatsje op de camping heeft weten te bemachtigen dan kun je de hele nacht doorhalen. Het Night Village Campsite feest gaat door tot en met 05:00 uur ‘s ochtends. Je kunt zelf een tent meenemen of een tent huren om in te slapen. De camping is dicht in de buurt van het festivalterrein. Het voordeel hiervan is dat je niet ver hoeft te reizen en dus meer tijd hebt om te slapen. Terwijl je bijkomt kun je rustig een muziekje luisteren, bijkletsen met vrienden of zelfs een gokje wagen in een online casino België. Wellicht win jij het volgende rondje roulette en kun je je vrienden op een biertje trakteren.

Drie dagen feest

Het Awakenings festival 2022 is een extra grote editie dat van vrijdag 29 juli tot en met zondag 31 juli plaatsvindt. Vrijdagmiddag gaat het feest los, de ravers zijn vanaf 16:00 uur welkom tot en met 01:00 uur ‘s nachts. Het is overigens de eerste keer dat het festival over maar liefst drie dagen zal plaatsvinden. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van maar liefst 131 acts waaronder vaste toppers, maar ook aanstormend talent.

De artiesten

Op vrijdag kun je luisteren naar Anna, Ben Klock, Charlotte de Witte, Dario Rossi, Joris Voorn, Sam Paganini en nog vele andere artiesten. Op zaterdag gaat het feest los vanaf 13:00 uur tot en met 01:00 uur ‘s nachts. De gasten van zaterdag kunnen onder andere genieten van Adam Beyer, Chris Liebing, Fjaak, Len Faki, Nina Kraviz, Pan-Pot en Rebekah. Daarbij zal ook Reinier Zonneveld aanwezig zijn en hij zal live spelen. Op de laatste dag kun je van 13:00 uur tot en met 23:00 uur feesten terwijl je luistert naar 999999999 (live), Amelie Lens, Jeff Mills, Maceo Plex en Tale of Us.

Duurzaamheid

Awakenings festival zet zich in voor een hogere duurzaamheid. Zo beloven ze dat 95 procent van het menu vegetarisch is en de overige 5 procent bestaat uit biologisch vlees. Op deze manier weet het festival 148.000 liter aan water per jaar te besparen. Daarnaast werkt de organisatie met statiegeld op bekers, blikjes en flessen. Vandaar dat bezoekers bij de ingang een recycle token ontvangen die ze kunnen gebruiken om een drankje te bestellen. Voor het inleveren van een leeg bekertje, blikje of flesje krijgen bezoekers een nieuw drankje of een recycle token. Het festival hoopt hiermee de verspreiding van afval zo veel mogelijk tegen te gaan. Ten slotte hoopt het festival zo min mogelijk afval te creëren. Het afval dat wordt gecreëerd wordt zal zo veel mogelijk worden gescheiden zodat de materialen kunnen worden gerecycled.