Voor wie de silent disco nog niet kent, het is eigenlijk hetzelfde als een normaal disco alleen dan stil. Er is natuurlijk wel muziek, maar de muziek wordt afgespeeld via een koptelefoon in plaats van grote muziekspelers. Op deze manier is er minder geluidsoverlast en kun je zelf bepalen hoe hard of zacht het geluid staat. Je kunt de koptelefoon ook afnemen als je even geen muziek wilt luisteren. Je kunt de koptelefoon doorgaans ook op meerdere kanalen aansluiten zodat je keuze hebt uit verschillende muziek.

Een silent disco bij jou thuis is zo geregeld

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om thuis een silent disco te organiseren. Terwijl jij en je vriendinnen lekker dansen kunnen manlief en zijn vrienden de voetbalwedstrijd kijken terwijl ze wedden op sport België. Nadat de wedstrijd is afgelopen zullen de mannen zich zeker bij je aansluiten, want een silent disco is nu eenmaal onweerstaanbaar. Om thuis een silent disco te organiseren heb je een aantal dingen nodig: een complete doe-het-zelf set, genoeg ruimte om te dansen en een paar goede vrienden. Er zijn verschillende bedrijven die zo’n doe-het-zelf set voor een dag verhuren. In deze set vind je koptelefoons en zenders, en het pakket wordt gewoon via de post bij jou thuis bezorgd. Vervolgens kun je het systeem aansluiten op bijvoorbeeld Spotify, je laptop of zelfs DJ-apparatuur.

HUSH in Amsterdam

Als je in de buurt bent dan moet je zeker een bezoekje brengen aan deze club. HUSH is de eerste stille discoclub van Nederland en is te vinden in Amsterdam. Bezoekers van HUSH hebben keuze uit meerdere muziekkanalen. De kleur van de koptelefoon verandert afhankelijk van het muziekkanaal waar je naar luistert. De Dj’s zullen strijden om ervoor te zorgen dat hun muziek kanaal het meest wordt geluisterd. Wanneer je even geen muziek wil luisteren kun je de koptelefoon afnemen. Dit is ideaal als je wilt bijkletsen met vrienden. Verder geeft HUSH aan een innovatieve club te zijn. Zo is het decor aangepast om je het gevoel te geven dat je op een openluchtfestival bent in plaats van een club.

RGB Bar in Eindhoven, Groningen en Tilburg

De RGB BAR bevindt zich in Eindhoven, Groningen en Tilburg. De vestiging in Eindhoven is een zeer ruime silent disco met maar liefst 1.000m2 aan ruimte en drie verschillende zalen om je in te vermaken. RGB BAR 040 in Eindhoven is overigens ook de grootste silent disco van Nederland. De RGB BAR 050 is het stilste feestcafé van het Noorden en de RGB BAR 013 is te vinden op de eerste etage van café Philip in Tilburg. In de RGB wordt ook Silent Music Bingo gespeeld. Bij dit spel streep je in plaats van gewone nummers het muzieknummer wat de DJ speelt af om te winnen.

Annabel en Biergarten in Rotterdam

Elke maand gedurende de zomer organiseert Club Annabel in samenwerking met Biergarten een silent disco. Er werd dit jaar zelfs een silent disco festival georganiseerd. Nog een voordeel van de silent disco evenementen is dat ze vaak in de vroege avond beginnen en iets na middernacht aflopen. Hierdoor kun je gewoon redelijk tijd op bed zodat je ook nog iets aan de rest van je weekend hebt. De Biergarten is misschien wel de gezelligste tuin van Rotterdam. Hier kun je met een beetje geluk genieten van de avondzon onder het genot van een heerlijke peul bier. Binnen de Biergarten kun je overigens ook heerlijk eten want het menu is geïnspireerd op de Zuidelijke staten van Amerika. Je betaald voor Biergarten doorgaans geen entree en hoeft dus alleen wat geld neer te leggen voor de huur van de koptelefoon.