Ga jij binnenkort op vakantie en zit je enorm op tegen de reis? Dan biedt het streamen van een film of serie uitkomst. Niet alleen om de tijd in de auto of het vliegtuig te overbruggen, maar natuurlijk ook wanneer het heerlijk ontspannen aan het strand ligt. Des te belangrijker is het dus dat je zorgt dat je alles op orde hebt. De accu van je tablet, laptop of telefoon is goed opgeladen en natuurlijk ook een lijstje met de nodige films en series die je tijdens de reis of verblijf kunt bekijken. Omdat je voor het streamen van films en series niet alleen voldoende hebt aan een opgeladen apparaat, hebben we nog een aantal praktische tips voor je, waarmee jij tijdens je vakantie zorgeloos kunt streamen.

Goede internetverbinding

Om zorgeloos te kunnen streamen is een goede en ook stabiele internetverbinding een must. Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om te kijken welke provider het beste bij je past en welke snelheid ze je kunnen bieden. Net als dat je voor thuis online je abonnement voor internet en tv vergelijken kunt, kun je dit ook voor je mobiele abonnement. Ook wanneer je op een tablet of laptop wil streamen, heb je in de meeste gevallen de hotspot van je telefoon nodig om toegang te krijgen tot het internet. Om ervoor te zorgen dat je dus zorgeloos kunt streamen, is de juiste snelheid van belang. Kijk dus goed wat jouw provider te bieden heeft en of je de keuze hebt tussen 4G of 5G. Nu kan het wel zijn dat je in het buitenland een stuk minder snel internet hebt dan wanneer je in eigen land bent.

Gebruik een VPN

Het gebruik van een VPN is de perfecte manier om ook in het buitenland naar je favoriete films of series te kunnen kijken. Wat je namelijk vaak ziet, is dat bepaalde content in bepaalde landen niet is toegestaan. Door gebruik te maken van een VPN, kun je verbinding maken via een ander IP, wat inhoudt dat het lijkt alsof je via Nederland streamt, terwijl je in werkelijkheid gewoon lekker aan de Spaanse costa ligt. Het voordeel is dat je op deze manier alles kunt zien waar en wanneer je maar wilt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je voor een VPN een abonnement af moet sluiten, maar dit vaak niet meer kost dan een paar euro per maand. Handig is wel, om net als online een abonnement voor internet vergelijken, ook verschillende VPN aanbieders te vergelijken, voor de beste prijs en ook de beste service.

Zorg voor voldoende batterij

Het streamen van films of series kost nu eenmaal een stuk meer batterij, dan wanneer je door Facebook of Instagram scrolt. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je voldoende batterij hebt om zorgeloos te kunnen blijven kijken. Handig is bijvoorbeeld om een powerbank mee te nemen, zodat je, in het geval van een laag batterijpercentage, even kunt bijladen. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je batterij leeg is en kun je niet alleen zorgeloos blijven kijken, maar blijf je ook bereikbaar voor allerlei andere zaken.