Waar de een zijn telefoon amper pakt op een dag, zit de ander continue achter zijn beeldscherm. Hoeveel je op je telefoon zit of hoeveel data je verbruikt, maakt gelukkig tegenwoordig weinig uit. Het enige waar het misschien nog wél uit voor zou kunnen maken, is je telefoonabonnement. Het zou namelijk zonde zijn om een heel duur telefoonabonnement af te sluiten, wanneer je eigenlijk maar weinig internet gebruikt. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: als je een abonnement met weinig mb’s afsluit, maar steeds nieuwe mb’s moet bijkopen omdat je het nodig blijkt te hebben, dan is het misschien slim om je abonnement uit te breiden. Echter: hoe weet je welk telefoonabonnement bij jouw telefoonverbruik past? Wij praten je bij.

Nadenken over sim only

Allereerst is een belangrijke afweging om te maken of je wil gaan voor een toestel met een abonnement of sim only. Een sim only abonnement kan erg voordelig zijn wanneer je zelf wil kiezen wanneer je een nieuw toestel aanschaft. Daarnaast is een ander voordeel dat het maandelijkse factuurbedrag meer dan de helft goedkoper is dan bij een toestel met een abonnement. Echter moet je wel rekening houden met de aanschafprijs van een nieuw toestel. Vaak is dit een flink bedrag wat je in één keer neer moet leggen.

Je bel- en dataverbruik inschatten

Voordat je een abonnement kunt afsluiten, moet je natuurlijk wel ongeveer weten hoeveel je nodig hebt. Het helpt om een overzicht te maken van jouw bel- en dataverbruik van de afgelopen maand, zodat je dit kunt delen met jouw adviseur op het gebied van telefoonabonnementen. Op deze manier kan hij een inschatting maken en jou waarschijnlijk het beste een abonnement adviseren wat goed bij je past.

Providers vergelijken

Verschillende providers verschillen onderling nogal. Bijvoorbeeld op het gebied van netwerkbereik en downloadsnelheid. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van 4G. Niet elke provider zal deze dienst aanbieden. Ook is het slim om downloadsnelheden onderling te vergelijken. Momenteel is bekend dat in Nederland t-mobile de meest snelle internetverbinding heeft.

man holding smartphone standing in front of calm body of water

Op zoek naar aanbiedingen

In de supermarkt kijk je natuurlijk ook vaak naar bonussen, maar ook op het gebied van het afsluiten van nieuwe abonnementen wordt er heel vaak gebruik gemaakt van aanbiedingen. Die kun je dus goed in de gaten proberen te houden om een zo voordelig mogelijk abonnement af te kunnen sluiten. Providers concurreren natuurlijk ook onderling met elkaar, dus als je een tijdje aast op een bepaalde provider kun je ervan uitgaan dat er vanzelf een kortingsactie van deze zal komen. Soms is het even geduld hebben, soms is het even zoeken naar een kortingscode – maar de aanhouder wint.

Voorwaarden van providers vergelijken

Net zoals bij het afsluiten van elk contract, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de kleine lettertjes. Bij verschillende providers gelden er verschillende voorwaarden wat betreft het afsluiten van verschillende abonnementen en daarom is het verstandig om de voorwaarden van verschillende providers op een rijtje naast elkaar te zetten.