Nu er waarschijnlijk weer een nieuwe lockdown aankomt, zal er weer veel tijd binnenshuis doorgebracht worden. Tijd om je favoriete films weer te verzamelen of je favoriete serie even een avondje te bingen. Maar: als je films hebt die je in de hoogst mogelijke resolutie kunt streamen, dan wil je dat natuurlijk ook wel op een mooie televisie doen. Om te kijken of jij bij jouw aanbieder in aanmerking komt voor 4K-kwaliteit, kun je eerst internet vergelijken zodat je weet of jouw aanbieder verschilt van andere aanbieders.

Ziggo 

Aanbieders Ziggo en KPN zijn misschien wel de twee grootste spelers op de Nederlandse markt, en daarom zal het niemand verbazend dat zij ook de eerste waren die series en zenders in 4K kwaliteit naar Nederland haalden. Met de Mediabox Next van Ziggo worden er heel veel zaken in 4K kwaliteit ondersteund, zoals de apps van Netflix en Youtube. Op Youtube is het dus mogellijk om video’s in 4K-kwaliteit te kijken, en om op Netflix series of films in 4K-kwaliteit te kunnen kijken, zul je echter wel het duurste abonnement van Netflix moeten aanschaffen. De enige 4K-zender die je op het moment op Ziggo vindt is LoveNature, waar je de mooiste natuurbeelden in 4K-kwaliteit kunt bekijken. Ook kun je bij ‘movies en series XL’ een aantal films en series in 4K kwaliteit bekijken. Naar verwachting wil Ziggo binnenkort ook de Formule 1 in 4K bekijken.

KPN

Ook bij KPN is het mogelijk om bepaalde dingen in 4K-kwaliteit te kijken, mits je hiervoor ook een speciaal 4K abonnement voor afsluit. Om mensen eerder te overtuigen dit 4K abonnement af te sluiten, krijg je er ook gratis extra internetsnelheid bij. De drie lineaire zenders die KPN zal uitzenden in 4K zijn onder andere LoveNature (weer om die natuurdocu’s te kijken). Daarnaast heeft KPN ook een selectie van films en series die er in 4K-kwaliteit bekeken kunnen worden, maar dit verandert regelmatig. KPN heeft ook een aanbod van gratis 4K-aanbod, waarvoor je geen apart abonnement hoeft af te sluiten.

turned-on flat screen television

Apple TV 4K

Apple zou natuurlijk niet achter kunnen blijven op het gebied van technologie, dus konden ze ook niet achterblijven met 4K. Apple biedt ontzettend veel content aan in 4K kwaliteit. 

4K televisie

Goed, er zijn dus heel veel mogelijkheden op het gebied van 4K televisies. Er is genoeg om te kijken in hoge kwaliteit. Maar waar kijk je dit vervolgens óp? Nou, op een hele goede televisie bijvoorbeeld. Denk maar eens aan de PHILIPS 58PUS7805/12. Een 4K-smart televisie die ook gebruik maakt van Ambilight. Want 4K films en series bekijken, doe je natuurlijk wel het allerfijnst op een goede televisie? Als de 4K resolutie nog niet voldoende voor je is… dan is er gelukkig nóg een goed alternatief.

8K televisie

Tegenwoordig bestaat er namelijk ook 8K televisie. Een adembenemend mooie visuele ervaring, waar je helaas ook wel wat voor over moet hebben – de prijzen van 8K schermen zijn nog altijd vrij hoog. Toch zullen tech-liefhebbers direct warm lopen van hoe scherp dit beeld is.