Als echte filmfanaat wil je natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de filmwereld. Wat is er nou fijner dan een avondje op de bank met de nieuwste blockbuster? Of een avondje terug in de tijd met de echte klassiekers? Gelukkig heb je tegenwoordig genoeg technologische opties zodat je je nooit meer hoeft te vervelen en al je favoriete films 24/7 binnen handbereik zijn. In deze blog vind je alles over de beste apps voor de filmliefhebber! Zo heb je altijd toegang tot de laatste ontwikkelingen, gewoon op je telefoon.

Altijd en overal de beste films kijken: gewoon op je telefoon

Met de apps uit dit artikel, heb je altijd toegang tot de laatste ontwikkelingen, gewoon op je telefoon. Combineer dat met een sim only abonnement en je hebt een perfecte combi voor eindeloos entertainment. Sim only abonnementen zijn super flexibel. Je kunt helemaal zelf kiezen hoeveel je data en belminuten je nodig hebt, zodat je niets tekort komt en ook niet te veel hoeft te betalen. Je kunt een sim only gewoon combineren met de telefoon die je al hebt of je kan los van je abonnement een nieuwe telefoon kopen.

De beste streamingdiensten

Aan streamingdiensten geen gebrek. Als echte filmliefhebber ga je natuurlijk niet voor maar een abonnement. Elke streamingdienst heeft zo zijn eigen specialiteit en door deze diensten te combineren heb je toegang tot duizenden films en series. In Nederland kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Disney+ en Videoland. Met deze apps in je collectie weet je zeker dat je toegang hebt dat de beste films en dat je volgende filmavond een gegarandeerd succes wordt. Zo kun je makkelijk van Mocro Maffia naar De Lion King en hoef je je nooit te vervelen.

IMDb: blijf up-to-date

IMDb, de International Movie Database, is de place-to-be voor de laatste informatie over de filmwereld. Je kunt de app gebruiken om de nieuwste trailers te bekijken, maar je vindt hier ook alle informatie over films, acteurs en regisseurs. Ideaal als je zo’n persoon bent die altijd alles wil weten over de nieuwste films. Je weet wel als je net de film hebt gezien en gelijk alles wilt weten over de acteurs.  Deze app is perfect voor de nieuwsgierige filmliefhebbers onder ons. Je vindt hier ook waardevolle recensies van andere filmfans: let wel op voor spoilers!

Rotten Tomatoes: voor eerlijke recensies

Rotten Tomatoes is een bekend platform voor het delen van recensies. Als je op zoek bent naar recensies over de film die je wilt kijken, dan is Rotten Tomatoes precies wat je nodig hebt. Je ziet heel snel en makkelijk de score van de film, gebaseerd op meningen van kijkers en filmcritici. Zo hoef je nooit meer je tijd te verspillen aan een waardeloze film. Want zeg nou eerlijk, wat is er irritanter dan twee uur van je leven verspillen aan een vreselijk slechte film. Je kunt op Rotten Tomatoes makkelijk zien of de film jouw kostbare tijd waard is!

Letterboxd: voor de gezelligheid

Letterboxd is een super leuke app voor filmliefhebbers. Het is een sociaal netwerk speciaal voor filmfans. Je kunt hier je eigen mening delen, recensies schrijven voor films die je gezien hebt en je kunt ook kijken wat de favoriete films van je vrienden zijn. Het is een soort Facebook, maar dan puur en alleen gericht op films! Het is de ideale app om te downloaden als je wil connecten met andere filmliefhebbers. Door vrienden te maken op deze app, kun je ook leuke films ontdekken die misschien aan je voorbij zijn gegaan. Ook hier vind je een hele hoop informatie over je favoriete films. Zeker de moeite waard om dit pareltje te downloaden.